Малинове варення

Малинове варення
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-12

Про страву

info
time

30 хв

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація
Назва страви:Варення

Якість малинового варення безпосередньо залежить від якості та смаку малини. Чим вони кращі, тим якіснішим буде ваше варення. При варінні малина дуже добре застигає і не вимагає додавання пектину.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
на 4 півлітрові банки:
  • 1200 - гр
  • 3.5 - склянка
  • 2 - ст. ложка
  • 1 - шт

Приготування

steps

Крок 1

Викладіть малину, цукор і лимонний сік у велику каструлю. Розріжте стручок ванілі (якщо він використовується) уздовж, зішкребіть з нього насіння маленьким ножем і додайте в каструлю для варення. Ретельно перемішайте дерев'яною ложкою, накрийте рушником і дайте настоятися 2 години при кімнатній температурі. Малина пустить сік.

Крок 2

Доведіть суміш до кипіння на середньому або сильному вогні, залежно від того, наскільки нагріється конфорка, часто помішуючи, і варіть приблизно 20-25 хвилин, доки крапля варення на холодній тарілці не утворить товстий горбок і не потече повільно.

Крок 3

Розлийте варення в чотири півлітрові стерилізовані банки, накрийте кришками, не закручуючи, і поставте в каструлю з киплячею водою на 10 хвилин. Вийміть банки і щільно закрутіть.

Крок 4

Дайте банкам охолонути протягом ночі або до 24 годин та перевірте герметичність кожної банки. Зберігайте в прохолодному, сухому та темному місці до року для оптимальної свіжості. Через рік варення почне повільно втрачати свій смак, але після цього можна буде безпечно споживати. Відкриті банки зберігати в холодильнику до 3 тижнів.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.