Малинове варення
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Якість малинового варення безпосередньо залежить від якості та смаку малини. Чим вони кращі, тим якіснішим буде ваше варення. При варінні малина дуже добре застигає і не вимагає додавання пектину.
Інгредієнти
- 1200 - гр
- 3.5 - склянка
- 2 - ст. ложка
- 1 - шт
Приготування
Крок 1
Викладіть малину, цукор і лимонний сік у велику каструлю. Розріжте стручок ванілі (якщо він використовується) уздовж, зішкребіть з нього насіння маленьким ножем і додайте в каструлю для варення. Ретельно перемішайте дерев'яною ложкою, накрийте рушником і дайте настоятися 2 години при кімнатній температурі. Малина пустить сік.
Крок 2
Доведіть суміш до кипіння на середньому або сильному вогні, залежно від того, наскільки нагріється конфорка, часто помішуючи, і варіть приблизно 20-25 хвилин, доки крапля варення на холодній тарілці не утворить товстий горбок і не потече повільно.
Крок 3
Розлийте варення в чотири півлітрові стерилізовані банки, накрийте кришками, не закручуючи, і поставте в каструлю з киплячею водою на 10 хвилин. Вийміть банки і щільно закрутіть.
Крок 4
Дайте банкам охолонути протягом ночі або до 24 годин та перевірте герметичність кожної банки. Зберігайте в прохолодному, сухому та темному місці до року для оптимальної свіжості. Через рік варення почне повільно втрачати свій смак, але після цього можна буде безпечно споживати. Відкриті банки зберігати в холодильнику до 3 тижнів.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1