Желе з чорної смородини
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Ця заготовка настільки густа, що її можна різати ножем. Желе стане чудовим десертом або начинкою для випікання.
Інгредієнти
- 1000 - гр
- 800 - гр
Приготування
Крок 1
Промийте смородину, викладіть у каструлю і засипте цукром. Подрібніть ягоди занурювальним блендером.
Крок 2
Помішуючи, доведіть масу до кипіння. Потім проваріть 2-3 хвилини.
Крок 3
Процідіть масу через друшляк з дрібними дірочками в іншу каструлю. Постійно придавлюйте і помішуйте ягоди в друшляку, щоб процес йшов швидше.
Крок 4
На цьому етапі працювати треба дуже швидко, поки смородина ще гаряча. При остиганні вона стає желеподібною, тому проціджувати буде складно.
Крок 5
Поставте каструлю із процідженою масою на середній вогонь. Знову доведіть до кипіння, помішуючи і готуйте ще 2-3 хвилини.
Крок 6
Відразу ж розлийте желе по стерилізованих банках. Не закривайте, а чимось прикрийте, щоб нічого не потрапило всередину. Коли желе охолоне, закатайте банки і приберіть на зберігання в прохолодне темне місце.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1