Желе з чорної смородини

Желе з чорної смородини
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-07-06

Про страву

info
time

30 хв

portions

1 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація
Назва страви:Варення

Ця заготовка настільки густа, що її можна різати ножем. Желе стане чудовим десертом або начинкою для випікання.

Інгредієнти

ingredients
1 порції
Джем:
  • 1000 - гр
  • 800 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Промийте смородину, викладіть у каструлю і засипте цукром. Подрібніть ягоди занурювальним блендером.

Крок 2

Помішуючи, доведіть масу до кипіння. Потім проваріть 2-3 хвилини.

Крок 3

Процідіть масу через друшляк з дрібними дірочками в іншу каструлю. Постійно придавлюйте і помішуйте ягоди в друшляку, щоб процес йшов швидше.

Крок 4

На цьому етапі працювати треба дуже швидко, поки смородина ще гаряча. При остиганні вона стає желеподібною, тому проціджувати буде складно.

Крок 5

Поставте каструлю із процідженою масою на середній вогонь. Знову доведіть до кипіння, помішуючи і готуйте ще 2-3 хвилини.

Крок 6

Відразу ж розлийте желе по стерилізованих банках. Не закривайте, а чимось прикрийте, щоб нічого не потрапило всередину. Коли желе охолоне, закатайте банки і приберіть на зберігання в прохолодне темне місце.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.