Пухкі пончики з полуничною начинкою

Пухкі пончики з полуничною начинкою
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-11-08

Про страву

info
time

1:00 г

portions

16 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Десерти
Назва страви:Пиріжки

Пухкі пончики з полуничною начинкою. За базовим рецептом виходить близько 16 штук. Начинку за бажанням можна обрати за смаком.

Інгредієнти

ingredients
16 порції
Тісто:
  • 3 - склянка
  • 3 - ст. ложка
  • 100 - гр
  • 4 - шт
  • 2 - ч. ложка
  • 70 - мл
  • 2 - ст. ложка
  • 1 - ч. ложка
  • 1 - гр
Начинка:
  • 100 - гр
  • 2 - ст. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Розмішайте чайну ложку цукру в кількох столових ложках теплого молока і додайте 2 чайної ложки активних сухих дріжджів. Залишити підходити в теплі. Приблизно через 15 хвилин на поверхні повинні з’явитися бульбашки, що означає, що закваска готова до використання.

Крок 2

Тим часом збийте в мисці за допомогою міксеру 4 яєчних жовтки з 3 столовими ложками цукрового піску та 100г несолоного розм’якшеного вершкового масла.

Крок 3

Додайте решту інгредієнтів до яєчної суміші: 3 склянки борошна, решту теплого молока, 1 чайну ложку лимонної цедри, 1/2 чайної ложки солі та 2 столові ложки рому. Ретельно вимісити, щоб вийшло гладке, еластичне дріжджове тісто. Якщо тісто надто липке, присипте його ложкою борошна та обминайте.

Крок 4

Накрийте тісто для пампух чистим рушником і дайте піднятися в теплому місці на 45 хвилин.

Крок 5

Розкачайте тісто на присипаній борошном робочій поверхні до товщини приблизно 1 см. За допомогою невеликого скляного або пончикового різака виріжте кружечки діаметром 5-7 см. Зберіть тісто, що залишилося, злегка вимісіть його (за потреби додайте мінімум додаткового борошна), знову розкачайте його та наріжте більше кіл.

Пухкі пончики з полуничною начинкою

Крок 6

Дайте нарізкам піднятися в теплому місці ще 30 хвилин.
Розігрійте олію для смаження в широкій каструлі на середньому вогні, стежачи за тим, щоб температура не була надто високою. Олії додайте стільки, щоб пампушки не торкалися дна форми.

Крок 7

Помістіть підняту пампуху верхньою стороною вниз у гарячу олію, щоб вони плавали й не торкалися одна одної. Коли олія добре розігріта, пончики красиво піднімуться.

Пухкі пончики з полуничною начинкою

Крок 8

Смажимо кобліхи з одного боку півтори хвилини, потім перевертаємо і обсмажуємо ще півтори хвилини з іншого боку. Витягніть їх з олії металевою шумівкою або друшляком. Дайте стекти зайвій олії, виклавши пончики на тарілку, застелену паперовими рушниками.

Крок 9

Поки пончики ще теплі, наповніть за допомогою кондитерського мішка або шприца з джемом. Попередньо розмішайте 2/3 склянки варення до однорідності або підігрійте його з ложкою рому.

Крок 10

Посипте наповнені пончики 2 столовими ложками цукрової пудри та подавайте до столу.

Пухкі пончики з полуничною начинкою

Поради

Пончики залишаються свіжими близько двох днів при кімнатній температурі або до п'яти днів у холодильнику. Якщо у вас залишилися залишки, накрийте їх скляною або пластиковою кришкою, щоб вони не висохли.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.