Пухкі пончики з полуничною начинкою
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Пухкі пончики з полуничною начинкою. За базовим рецептом виходить близько 16 штук. Начинку за бажанням можна обрати за смаком.
Інгредієнти
- 3 - склянка
- 3 - ст. ложка
- 100 - гр
- 4 - шт
- 2 - ч. ложка
- 70 - мл
- 2 - ст. ложка
- 1 - ч. ложка
- 1 - гр
- 100 - гр
- 2 - ст. ложка
Приготування
Крок 1
Розмішайте чайну ложку цукру в кількох столових ложках теплого молока і додайте 2 чайної ложки активних сухих дріжджів. Залишити підходити в теплі. Приблизно через 15 хвилин на поверхні повинні з’явитися бульбашки, що означає, що закваска готова до використання.
Крок 2
Тим часом збийте в мисці за допомогою міксеру 4 яєчних жовтки з 3 столовими ложками цукрового піску та 100г несолоного розм’якшеного вершкового масла.
Крок 3
Додайте решту інгредієнтів до яєчної суміші: 3 склянки борошна, решту теплого молока, 1 чайну ложку лимонної цедри, 1/2 чайної ложки солі та 2 столові ложки рому. Ретельно вимісити, щоб вийшло гладке, еластичне дріжджове тісто. Якщо тісто надто липке, присипте його ложкою борошна та обминайте.
Крок 4
Накрийте тісто для пампух чистим рушником і дайте піднятися в теплому місці на 45 хвилин.
Крок 5
Розкачайте тісто на присипаній борошном робочій поверхні до товщини приблизно 1 см. За допомогою невеликого скляного або пончикового різака виріжте кружечки діаметром 5-7 см. Зберіть тісто, що залишилося, злегка вимісіть його (за потреби додайте мінімум додаткового борошна), знову розкачайте його та наріжте більше кіл.
Крок 6
Дайте нарізкам піднятися в теплому місці ще 30 хвилин.
Розігрійте олію для смаження в широкій каструлі на середньому вогні, стежачи за тим, щоб температура не була надто високою. Олії додайте стільки, щоб пампушки не торкалися дна форми.
Крок 7
Помістіть підняту пампуху верхньою стороною вниз у гарячу олію, щоб вони плавали й не торкалися одна одної. Коли олія добре розігріта, пончики красиво піднімуться.
Крок 8
Смажимо кобліхи з одного боку півтори хвилини, потім перевертаємо і обсмажуємо ще півтори хвилини з іншого боку. Витягніть їх з олії металевою шумівкою або друшляком. Дайте стекти зайвій олії, виклавши пончики на тарілку, застелену паперовими рушниками.
Крок 9
Поки пончики ще теплі, наповніть за допомогою кондитерського мішка або шприца з джемом. Попередньо розмішайте 2/3 склянки варення до однорідності або підігрійте його з ложкою рому.
Крок 10
Посипте наповнені пончики 2 столовими ложками цукрової пудри та подавайте до столу.
Поради
Пончики залишаються свіжими близько двох днів при кімнатній температурі або до п'яти днів у холодильнику. Якщо у вас залишилися залишки, накрийте їх скляною або пластиковою кришкою, щоб вони не висохли.
Схожі рецепти
Пухкі пончики з полуничною начинкою
1
Трюфельні цукерки Мумія
1
Тірамісу на Хелловін
1
Сирна запіканка з гарбузом
1
Вівсяне печиво
1