Кетчуп із жовтих помідорів на зиму
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Для приготування жовтого томатного соусу, який можна використовувати аналогічно традиційному червоному, використовуються винятково добре визрілі соковиті томати жовтого кольору. Вони солодкі та ніжні. Буквально 1,5 години, і у вас вже готовий цей незвичайний соус, якого в результаті виходить дві півлітрові банки.
Інгредієнти
- 2000 - гр
- 400 - гр
- 350 - гр
- 2 - шт
- 5 - шт
- 5 - шт
- 1 - гр
- 10 - гр
- 15 - гр
- 100 - мл
- 30 - мл
Приготування
Крок 1
Для приготування жовтого томатного соусу нам знадобляться зрілі жовті томати, цибуля ріпчаста, часник, сіль, цукор, лавровий лист, перець душистий, оцет.
Крок 2
Помідори миємо. Якщо є некондиційні місця – видаляємо.
Крок 3
Тепер подрібнюємо томати. Можна на м'ясорубці, але використовувати комбайн набагато простіше — за допомогою насадки «Металевий ніж». Відразу після томатів подрібнюємо очищені цибулини та перець.
Крок 4
Відправляємо все в каструлю з товстим дном і після закипання варимо близько 15-20 хвилин. За цей час овочі стануть м'якими.
Крок 5
Масу протріть через сито, щоб позбутися насіння та шкірки.
Крок 6
Відправляємо отриманий сік з м'якоттю назад у каструлю, додаємо сіль, цукор, лавровий лист та перець. Варимо приблизно 50 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
Крок 7
Виймаємо лавровий лист та перець, вливаємо оцет та кладемо часник. Варимо ще 5 хвилин, щоб часник приготувався.
Крок 8
Розливаємо гарячий соус у стерилізовані банки.
Крок 9
Закриваємо банки стерилізованими кришками, якщо плануєте зберігати соус довго.
Схожі рецепти
Мариновані білі гриби на зиму в олії
1
Мариновані білі гриби
1
Густий сливовий джем на зиму
1
Джем з лохини
1
Гостра аджика з базиліком
1