Кетчуп із жовтих помідорів на зиму

Кетчуп із жовтих помідорів на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-24

Про страву

info
time

1:30 г

portions

1 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація

Для приготування жовтого томатного соусу, який можна використовувати аналогічно традиційному червоному, використовуються винятково добре визрілі соковиті томати жовтого кольору. Вони солодкі та ніжні. Буквально 1,5 години, і у вас вже готовий цей незвичайний соус, якого в результаті виходить дві півлітрові банки.

Інгредієнти

ingredients
1 порції
на дві півлітрові банки:
  • 2000 - гр
  • 400 - гр
  • 350 - гр
  • 2 - шт
  • 5 - шт
  • 5 - шт
  • 1 - гр
  • 10 - гр
  • 15 - гр
  • 100 - мл
  • 30 - мл

Приготування

steps

Крок 1

Для приготування жовтого томатного соусу нам знадобляться зрілі жовті томати, цибуля ріпчаста, часник, сіль, цукор, лавровий лист, перець душистий, оцет.

Кетчуп із жовтих помідорів на зиму

Крок 2

Помідори миємо. Якщо є некондиційні місця – видаляємо.

Крок 3

Тепер подрібнюємо томати. Можна на м'ясорубці, але використовувати комбайн набагато простіше — за допомогою насадки «Металевий ніж». Відразу після томатів подрібнюємо очищені цибулини та перець.

Крок 4

Відправляємо все в каструлю з товстим дном і після закипання варимо близько 15-20 хвилин. За цей час овочі стануть м'якими.

Крок 5

Масу протріть через сито, щоб позбутися насіння та шкірки.

Кетчуп із жовтих помідорів на зиму

Крок 6

Відправляємо отриманий сік з м'якоттю назад у каструлю, додаємо сіль, цукор, лавровий лист та перець. Варимо приблизно 50 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.

Крок 7

Виймаємо лавровий лист та перець, вливаємо оцет та кладемо часник. Варимо ще 5 хвилин, щоб часник приготувався.

Крок 8

Розливаємо гарячий соус у стерилізовані банки.

Крок 9

Закриваємо банки стерилізованими кришками, якщо плануєте зберігати соус довго.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.
User AvatarТатьяна Яценко
2024-08-29 02:59
Десь процесі загубвся солодкий перець