Хрусткі мариновані кабачки на зиму

Хрусткі мариновані кабачки на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-07-20

Про страву

info
time

1:00 г

portions

1 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація

Маринувати кабачки неймовірно легко, і це чудовий спосіб зберегти чудовий урожай цукіні (або будь-якого сорту кабачків) протягом місяців.

Інгредієнти

ingredients
1 порції
Для кабачків:
  • 1500 - гр
  • 3 - шт
  • 2 - шт
  • 2 - шт
  • 2000 - мл
  • 3 - ст. ложка
  • 3 - ст. ложка
  • 150 - мл
  • 10 - шт

Приготування

steps

Крок 1

Для того, щоб приготувати заготовку, спочатку правильно підготуйте банки.
Промийте банки в проточній воді з миючим засобом, а потім сполосніть їх. Готують хрусткі мариновані кабачки на зиму в стерилізованих банках. Для стерилізації обробіть усі ємності парою.

Крок 2

Наріжте спочатку на дрібні шматочки кріп та часник. Кріп для цього рецепту краще брати ще квітучий. Але можна додати і пару парасольок із насінням. Складіть нарізані кріп та часник на дно промитої, простерилізованої банки.

Крок 3

Наріжте крежечками товщиною приблизно 4 мм кабачки. Найкраще для такого рецепту маринованих кабачків підходять молоді, не надто великі овочі.

Крок 4

Щільно покладіть нарізані кружечки у банку. Зверху розмістіть кілька гілочок та листочків свіжої петрушки.

Крок 5

Приготуйте маринад. Для цього налийте у велику каструлю чисту, бажано фільтровану воду. Додайте в неї цукор, сіль та горошки перцю. Після закипання води додайте в розчин оцет. Обов'язково дотримуйтесь дозування. У цьому випадку можна буде отримати дуже смачні хрусткі кабачки.

Крок 6

Залийте банки з кабачками підготовленим маринадом. Робити це потрібно тоді, коли маринад ще кипить. Будьте обережні.

Крок 7

Закатайте банки простерилізованими кришками. Зберігайте в темному, прохолодному місці.

Поради

Якщо кабачки зберігатимуться просто в коморі в квартирі, простерилізуйте їх додатково. Для цього поставте їх у каструлю з водою на складену кілька разів тканину. Стерилізуйте банки після закипання води 10 хв (3-літрові - 20 хв). Потім дістаньте їх з каструлі, поставте на рівну поверхню і накрийте ковдрою до остигання.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.