Англійські пасхальні булочки Hot cross bun
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Англійські пасхальні булочки Hot cross bun - традиційний великодній хліб, який вживають у Велику п'ятницу в Великобританії, Європі. В Чехії є свій аналог - мазанець (чеськ. mazanec). Особливістю страви є нанесення зображення білого хреста (надрізами на булочці, сумішшю води та борошна, або за допомогою смужок тіста), що символізує Христове розп'яття на хресті. З булочками пов'язані певні забобони та міські легенди: вважають, що булочки, випечені на Велику п'ятницю, не пліснивітимуть весь рік, а також, що Церква Англії намагалася заборонити продаж хрестових булочок через їхню надмірну популярність, і Єлизавета I обмежила їхній продаж великодневими святами та Різдвом.
Інгредієнти
- 3 - ч. ложка
- 110 - гр
- 375 - гр
- 640 - гр
- 2 - ч. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 2 - шт
- 1 - шт
- 50 - гр
- 75 - гр
- 5 - ст. ложка
- 1 - ст. ложка
- 2 - ст. ложка
Приготування
Крок 1
Перемішайте сухі інгредієнти – помістіть борошно, дріжджі, цукор, усі спеції, корицю та сіль у велику миску.
Крок 2
Додайте вологі інгредієнти – додайте масло, молоко, яйце, родзинки та цедру.
Крок 3
Замішайте тісто:
Стаціонарний міксер: перемішуйте протягом 5 хвилин, поки не утвориться гладке еластичне тісто. Почніть з низької швидкості, а потім, коли інгредієнти з’єднаються, збільште швидкість. Через 1 хвилину додайте ще борошно, якщо потрібно, рівно стільки, щоб тісто відійшло від стінок миски під час замішування та не сильно прилипало до пальців.
Замішування вручну: можна також присипати робочу поверхню борошном і вимішувати вручну протягом 10 хвилин.
Тісто вимішане достатньо, коли воно гладке і не рветься під час розтягування.
Крок 4
Залиште тісто в мисці, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце без протягу, щоб воно піднялося удвічі. Це займе від 30 хвилин до 1,5 години залежно від того, наскільки тепло.
Крок 5
Вистеліть прямокутне деко (наприклад 30 x 20 см) папером для випічки.
Зніміть харчову плівку та пробийте тісто, щоб здути.
Робочу поверхню присипте борошном, викладіть тісто на робочу поверхню, сформуйте поліно – це випустить повітря. Розріжте на 12 однакових частин.
Крок 6
Візьміть один шматок і притисніть долонею, потім пальцями сформуйте кулю. Це розтягне тісто з одного боку, і таким чином ви отримаєте гарну гладку поверхню.
Крок 7
Покладіть кульку гладкою стороною вгору на деко. Повторіть з тістом, що залишилося. Викладайте їх в порядку 3 х 4.
Крок 8
Злегка збризніть шматок харчової плівки олією, а потім вкрийте деко з булочками.
Поверніть деко в тепле місце та залиште на 30–45 хвилин, доки тісто не підніметься приблизно на 75% (менш ніж у два рази).
Крок 9
ХРЕСТИ:
Змішайте борошно та воду, доки не утвориться паста, з консистенцією сметани.
Покладіть ложкою в кондитерський мішок діаметром 3 мм або маленький пакет, а потім відріжте кут.
Зніміть харчову плівку та намалюйте хрестики на булочок.
Крок 10
ВИПІЧКА:
Випікайте в попередньо розігрітій духовці (180°C) протягом 22 хвилин або до тих пір, поки скоринка не стане темно-золотисто-коричневою. Колір скоринки є найкращим тестом для цього рецепту.
Крок 11
ГЛАЗУР:
Тим часом помістіть джем і воду в миску, поставте в мікрохвильову піч на 30 секунд.
Вийміть булочки з духовки.
Змастіть сумішшю з варення, поки вона тепла. Охолодіть перед подачею.
Схожі рецепти
Печиво "Пальці відьми"
1
Молдавська капронова бабка Babă neagră
2
Гарбузові кекси
1
Закарпатський горіховий баник
1
Габрузовий пряний пиріг
1