Англійські пасхальні булочки Hot cross bun

Англійські пасхальні булочки Hot cross bun
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-03-30

Про страву

info
time

1:30 г

portions

12 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Випічка
Назва страви:Булочки

Англійські пасхальні булочки Hot cross bun - традиційний великодній хліб, який вживають у Велику п'ятницу в Великобританії, Європі. В Чехії є свій аналог - мазанець (чеськ. mazanec). Особливістю страви є нанесення зображення білого хреста (надрізами на булочці, сумішшю води та борошна, або за допомогою смужок тіста), що символізує Христове розп'яття на хресті. З булочками пов'язані певні забобони та міські легенди: вважають, що булочки, випечені на Велику п'ятницю, не пліснивітимуть весь рік, а також, що Церква Англії намагалася заборонити продаж хрестових булочок через їхню надмірну популярність, і Єлизавета I обмежила їхній продаж великодневими святами та Різдвом.

Інгредієнти

ingredients
12 порції
Булочки:
  • 3 - ч. ложка
  • 110 - гр
  • 375 - гр
  • 640 - гр
  • 2 - ч. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
  • 2 - шт
  • 1 - шт
  • 50 - гр
Хрести:
  • 75 - гр
  • 5 - ст. ложка
Глазур:
  • 1 - ст. ложка
  • 2 - ст. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Перемішайте сухі інгредієнти – помістіть борошно, дріжджі, цукор, усі спеції, корицю та сіль у велику миску.

Крок 2

Додайте вологі інгредієнти – додайте масло, молоко, яйце, родзинки та цедру.

Крок 3

Замішайте тісто:
Стаціонарний міксер: перемішуйте протягом 5 хвилин, поки не утвориться гладке еластичне тісто. Почніть з низької швидкості, а потім, коли інгредієнти з’єднаються, збільште швидкість. Через 1 хвилину додайте ще борошно, якщо потрібно, рівно стільки, щоб тісто відійшло від стінок миски під час замішування та не сильно прилипало до пальців.

Замішування вручну: можна також присипати робочу поверхню борошном і вимішувати вручну протягом 10 хвилин.
Тісто вимішане достатньо, коли воно гладке і не рветься під час розтягування.

Крок 4

Залиште тісто в мисці, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце без протягу, щоб воно піднялося удвічі. Це займе від 30 хвилин до 1,5 години залежно від того, наскільки тепло.

Крок 5

Вистеліть прямокутне деко (наприклад 30 x 20 см) папером для випічки.
Зніміть харчову плівку та пробийте тісто, щоб здути.
Робочу поверхню присипте борошном, викладіть тісто на робочу поверхню, сформуйте поліно – це випустить повітря. Розріжте на 12 однакових частин.

Крок 6

Візьміть один шматок і притисніть долонею, потім пальцями сформуйте кулю. Це розтягне тісто з одного боку, і таким чином ви отримаєте гарну гладку поверхню.

Крок 7

Покладіть кульку гладкою стороною вгору на деко. Повторіть з тістом, що залишилося. Викладайте їх в порядку 3 х 4.

Крок 8

Злегка збризніть шматок харчової плівки олією, а потім вкрийте деко з булочками.
Поверніть деко в тепле місце та залиште на 30–45 хвилин, доки тісто не підніметься приблизно на 75% (менш ніж у два рази).

Крок 9

ХРЕСТИ:
Змішайте борошно та воду, доки не утвориться паста, з консистенцією сметани.
Покладіть ложкою в кондитерський мішок діаметром 3 мм або маленький пакет, а потім відріжте кут.
Зніміть харчову плівку та намалюйте хрестики на булочок.

Англійські пасхальні булочки Hot cross bun

Крок 10

ВИПІЧКА:
Випікайте в попередньо розігрітій духовці (180°C) протягом 22 хвилин або до тих пір, поки скоринка не стане темно-золотисто-коричневою. Колір скоринки є найкращим тестом для цього рецепту.

Крок 11

ГЛАЗУР:
Тим часом помістіть джем і воду в миску, поставте в мікрохвильову піч на 30 секунд.
Вийміть булочки з духовки.
Змастіть сумішшю з варення, поки вона тепла. Охолодіть перед подачею.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.