Пухкеники - українські пампушки

Пухкеники - українські пампушки
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-09-01

Про страву

info
time

30 хв

portions

10 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Десерти
Назва страви:Пиріжки

Пухкеник, також пампушок, пряженець – класична кондитерська страва української кухні із заварного тіста, що нагадує пончик.

Інгредієнти

ingredients
10 порції
Пухкеники:
  • 1.5 - склянка
  • 1.5 - склянка
  • 6 - шт
  • 50 - гр
  • 1 - ст. ложка
  • 2 - склянка
  • 3 - ст. ложка
  • 1 - ст. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Доведіть до кипіння воду, олію і цукор, додайте борошно і вимішуйте на повільному вогні, поки суміш не стане теплою і не перестане прилипати до стінок каструлі.

Крок 2

Охолодіть тісто до 60-70 °C, додайте яєчні жовтки по одному, щоразу перемішуючи до однорідності.

Крок 3

Поступово додайте збиті яєчні білки.

Крок 4

Ложкою розділіть тісто на невеликі порції. За допомогою ложок кладіть у гарячу олію і смажте до золотистої скоринки.

Крок 5

Готові пухкеники посипте ванільно-цукровою сумішшю. Подавайте гарячими з джемом.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.