Пухкеники - українські пампушки
0
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
YanaДодано: 2024-09-01
Про страву
Пухкеник, також пампушок, пряженець – класична кондитерська страва української кухні із заварного тіста, що нагадує пончик.
Інгредієнти
10 порції
Пухкеники:
- 1.5 - склянка
- 1.5 - склянка
- 6 - шт
- 50 - гр
- 1 - ст. ложка
- 2 - склянка
- 3 - ст. ложка
- 1 - ст. ложка
Приготування
Крок 1
Доведіть до кипіння воду, олію і цукор, додайте борошно і вимішуйте на повільному вогні, поки суміш не стане теплою і не перестане прилипати до стінок каструлі.
Крок 2
Охолодіть тісто до 60-70 °C, додайте яєчні жовтки по одному, щоразу перемішуючи до однорідності.
Крок 3
Поступово додайте збиті яєчні білки.
Крок 4
Ложкою розділіть тісто на невеликі порції. За допомогою ложок кладіть у гарячу олію і смажте до золотистої скоринки.
Крок 5
Готові пухкеники посипте ванільно-цукровою сумішшю. Подавайте гарячими з джемом.
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!
Схожі рецепти
Пухкі пончики з полуничною начинкою
1:00 г 16-порцій
1
Yana
Трюфельні цукерки Мумія
1:30 г 24-порцій
1
Yana
Тірамісу на Хелловін
1:30 г 12-порцій
1
Yana
Сирна запіканка з гарбузом
1:30 г 18-порцій
1
Yana
Вівсяне печиво
30 хв 20-порцій
1
Yana
Відгуки
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.