Кутя з пшениці
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Варіантів додатків до куті існує багато: різні горіхи, цукати, сухофрукти тощо. Але традиційно, кутя має бути скромною, лише з медом, маком та горіхами.
Інгредієнти
- 2 - склянка
- 3000 - мл
- 1 - склянка
- 0.5 - склянка
- 1 - шт
- 5 - ст. ложка
- 1 - склянка
Приготування
Крок 1
Пшеницю слід просушити в духовці при температурі 200 градусів на пів години-годину. Не забувайте помішувати, щоб не підгоріла. Промийте пшеницю та замочіть в холодній воді на ніч.
Крок 2
Залийте пшеницю водою та поставте на плиту. Варити потрібно до розбухання, від 3-х год.
Крок 3
Поки вариться крупа, приготуйте заправку.
Залийте кип'ятком мак і перетріть його по-старинці в ступці або перебийте погружним блендером. Додайте половину склянки цукру.
Крок 4
Розведіть мед у невеликій кількості гарячої води. Горіхи подрібніть, яблуко очистіть та нашинкуйте мілким кубиком.
Крок 5
Коли каша охолоне, додайте мак, мед, подрібнені горіхи, та за бажанням порізане яблука. Зберігайте в холодильнику.
Схожі рецепти
Ліниві голубці
1
Тушкована риба з морквою
1
Голубці пісні з рисом та грибами
2
Кутя з пшениці
1
Баварська рулька в пиві
2