Кутя з пшениці

Кутя з пшениці
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-12-19

Про страву

info
time

3:30 г

portions

6 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Основні страви
Назва страви:Кутя

Варіантів додатків до куті існує багато: різні горіхи, цукати, сухофрукти тощо. Але традиційно, кутя має бути скромною, лише з медом, маком та горіхами.

Інгредієнти

ingredients
6 порції
Кутя:
  • 2 - склянка
  • 3000 - мл
  • 1 - склянка
  • 0.5 - склянка
  • 1 - шт
  • 5 - ст. ложка
  • 1 - склянка

Приготування

steps

Крок 1

Пшеницю слід просушити в духовці при температурі 200 градусів на пів години-годину. Не забувайте помішувати, щоб не підгоріла. Промийте пшеницю та замочіть в холодній воді на ніч.

Крок 2

Залийте пшеницю водою та поставте на плиту. Варити потрібно до розбухання, від 3-х год.

Крок 3

Поки вариться крупа, приготуйте заправку.
Залийте кип'ятком мак і перетріть його по-старинці в ступці або перебийте погружним блендером. Додайте половину склянки цукру.

Крок 4

Розведіть мед у невеликій кількості гарячої води. Горіхи подрібніть, яблуко очистіть та нашинкуйте мілким кубиком.

Крок 5

Коли каша охолоне, додайте мак, мед, подрібнені горіхи, та за бажанням порізане яблука. Зберігайте в холодильнику.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.