Паска крафін
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Краффін — щось середнє між круасаном і мафіном, який за смаком нагадує булочку з корицею. Це ніби отримати найкраще з усіх трьох ласощів в одній булочці, або краще сказати, краффіні.
Інгредієнти
- 1 - шт
- 2 - шт
- 80 - гр
- 350 - гр
- 0.3 - гр
- 8 - гр
- 80 - мл
- 40 - гр
- 1 - шт
- 2 - ч. ложка
- 100 - гр
- 0.5 - ч. ложка
- 25 - гр
- 25 - гр
- 25 - гр
- 10 - гр
Приготування
Крок 1
Збити яйця з цукром на високій швидкості до легкої, пишної маси та збільшення вдвічі.
Крок 2
У мисці змішайте разом борошно, дріжджі та сіль. Додайте збиті яйця в борошняну суміш разом з рештою інгредієнтів.
Крок 3
Потім потрібно приблизно 10-12 хвилин замішувати тісто в міксері з гаком. Якщо ви віддаєте перевагу замісу вручну, тісто буде дуже м’яким і вологим. Буде відчуття, що вам потрібно додати більше борошна, але не варто. Ми хочемо досягти дуже еластичної консистенції, яка не прилипає до рук, тому міксер дуже корисний. Продовжуйте місити, поки тісто не стане м’яким, еластичним. Якщо ви спробуєте злегка потягнути за нього, воно не повинно порватися.
Крок 4
Помістіть тісто в миску, накрийте поліетиленовою плівкою і дайте йому піднятися, поки воно не збільшиться вдвічі, приблизно на 2 години.
Крок 5
Коли тісто піднялося, перекладіть його на робочу поверхню, злегка присипану борошном. Розділіть тісто навпіл, якщо ви хочете спекти два менших краффіна. Або залишити як є для одного більшого краффіну.
Крок 6
Працюючи з половиною тіста, розкачайте його в тонкий лист. Змастіть його маслом, посипте родзинками, журавлиною, мигдалем і меленим мускатним горіхом.
Крок 7
Скачайте тісто в рулет і гострим ножем розріжте його навпіл вздовж, розділивши його на 2 частини, залишивши їх скрапленими на одному кінці.
Крок 8
Обережно потягніть перше пасмо, завиваючи його навколо себе, щоб сформувати основу хліба. Потім завийте другу пасмо навколо першої, рухаючись вгору. Зрізана сторона завжди має бути звернена назовні, щоб ми могли бачити всі гарні шари на готовому виробі. Кінчик другого пасма сховайте всередину сформованого купола.
Крок 9
Обережно перемістіть краффін у форму для паски. Можна використати дві форми діаметром 12 см. Це дозволить отримати 2 середніх краффіна. Накрийте краффін поліетиленовою плівкою і дайте піднятися ще приблизно на годину. Оберніть фольгою дно форми та покладіть на деко, щоб уникнути витоку масла.
Крок 10
Випікайте при 190 C протягом 35-40 хвилин для менших краффінів. А для більшого випікайте перші 10 хвилин при 190 C, зменшіть вогонь до 180 C і випікайте ще 20-25 хвилин. Якщо ви бачите, що верх починає підгоряти, накрийте його фольгою і продовжуйте випікати. Дайте хлібу відпочити 10 хвилин у формі, потім перекладіть на решітку для охолодження.
Охолоджені краффіни присипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Печиво "Пальці відьми"
1
Молдавська капронова бабка Babă neagră
2
Гарбузові кекси
1
Закарпатський горіховий баник
1
Габрузовий пряний пиріг
1