Аджика з яблуками на зиму

Аджика з яблуками на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-27

Про страву

info
time

1:30 г

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Консервація
Назва страви:Аджика

Аджика - це ароматний соус з помідорів, часнику та інших овочів. Він злегка гострий і смачний майже в усьому.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Аджика:
  • 7 - шт
  • 10 - шт
  • 6 - шт
  • 6 - шт
  • 5 - шт
  • 200 - мл
  • 60 - мл
  • 2 - ст. ложка
  • 150 - гр
  • 1.5 - шт
  • 2 - шт

Приготування

steps

Крок 1

Всі овочі, крім часнику, помити і нарізати невеликими шматочками. Подрібніть за допомогою кухонного комбайна або м'ясорубки.

Крок 2

Помістіть об’єднані інгредієнти в каструлю і доведіть до кипіння. Продовжуйте готувати на середньому рівні близько години, час від часу помішуючи.

Крок 3

Коли воно звариться, додайте олію, оцет, сіль і цукор. Варити аджику ще 20 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 4

Зніміть з вогню, додайте в суміш часник і залиште при кімнатній температурі приблизно на годину.

Крок 5

Стерилізуйте банки, розігрівши духовку до 120 °С. Вимийте банки та кришки та поставте їх у духовку приблизно на 15 хвилин або до повного висихання.

Крок 6

За допомогою консервної лійки розкласти аджику по банках.
Аджика розливається по банках за допомогою лійки
Дуже щільно закрити всі кришки.
Банок аджики все перевернути догори дном
Зберігайте консервовану аджику в прохолодному місці до року.

Поради

Сіль використовуйте краще кам'яну, тому що саме хлорид натрію у чистому вигляді є потужним консервантом, а йодована сіль може викликати бродіння та розм'якшення овочів.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.