Імбирне печиво
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Класичний рецепт імбирного печива та один із найпопулярніших рецептів різдвяного печива. М’які у центрі, хрусткі по краях, мають імбирно-медовий аромат.
Інгредієнти
- 440 - гр
- 1 - ч. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 1 - ст. ложка
- 1 - ст. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 145 - гр
- 150 - гр
- 3 - ст. ложка
- 1 - шт
- 1 - уп
Приготування
Крок 1
У великій мисці змішайте разом борошно, харчову соду, сіль, імбир, корицю, духмяний перець і гвоздику. Відкласти в сторону.
Крок 2
У великій мисці за допомогою міксера збийте масло протягом 1 хвилини на середній швидкості, поки воно не стане однорідним і кремовим. Додайте коричневий цукор і патоку і збивайте на середній високій швидкості, поки суміш не стане кремовою. Потім збийте яйце та ваніль на високій швидкості протягом 2 хвилин. Вершкове масло може відокремитися; це нормально.
Крок 3
Додайте борошняну суміш до вологих інгредієнтів і збивайте на низькій швидкості до з’єднання. Тісто для печива буде досить густим і трохи липким. Розділіть тісто навпіл і покладіть кожну на великий шматок поліетиленової плівки. Щільно загорніть кожен шматок і придавіть, щоб створити форму диска. Охолоджуйте диски щонайменше від 3 годин до 3 днів. Для цього тіста для печива обов’язкове охолодження.
Крок 4
Розігрійте духовку до 180°C. Вистеліть 2-3 великих дека пергаментним папером або силіконовими килимками.
Крок 5
Вийміть 1 диск охолодженого тіста для печива з холодильника. Щедро посипте борошном робочу поверхню, а також руки та качалку. Розкачайте диск товщиною до 1 см. Під час розкочування тісто може тріснути та стати розсипчастим. Нарізати фігурками. Розмістіть печиво на відстані 3 см на пергаменти. Знову розкачайте шматочки тіста.
Крок 6
Випікати печиво приблизно 9-10 хвилин. Майте на увазі, що чим довше печиво випікається, тим твердішим і хрусткішим воно буде.
Крок 7
Дайте печиву охолонути протягом 5 хвилин на деку. Перекладіть на решітку для охолодження, щоб повністю охолонути. Після повного охолодження прикрасити за бажанням.
Крок 8
Печиво залишається свіжим у закритому вигляді при кімнатній температурі до 1 тижня.
Поради
Невипечені диски з тіста для печива добре заморожуються до трьох місяців. Розморожуйте протягом ночі в холодильнику, а потім перейдіть до кроку 4.
Схожі рецепти
Горішки зі згущеним молоком
1
Різдвяний калач
2
Яблучна шарлотка з штрейзелем
1
Печиво-віночки
1
Марципанове печиво з листкового тіста
1