Імбирне печиво

Імбирне печиво
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-12-14

Про страву

info
time

45 хв

portions

24 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Випічка
Назва страви:Печиво

Класичний рецепт імбирного печива та один із найпопулярніших рецептів різдвяного печива. М’які у центрі, хрусткі по краях, мають імбирно-медовий аромат.

Інгредієнти

ingredients
24 порції
Печиво:
  • 440 - гр
  • 1 - ч. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
  • 1 - ст. ложка
  • 1 - ст. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
  • 145 - гр
  • 150 - гр
  • 3 - ст. ложка
  • 1 - шт
  • 1 - уп

Приготування

steps

Крок 1

У великій мисці змішайте разом борошно, харчову соду, сіль, імбир, корицю, духмяний перець і гвоздику. Відкласти в сторону.

Крок 2

У великій мисці за допомогою міксера збийте масло протягом 1 хвилини на середній швидкості, поки воно не стане однорідним і кремовим. Додайте коричневий цукор і патоку і збивайте на середній високій швидкості, поки суміш не стане кремовою. Потім збийте яйце та ваніль на високій швидкості протягом 2 хвилин. Вершкове масло може відокремитися; це нормально.

Крок 3

Додайте борошняну суміш до вологих інгредієнтів і збивайте на низькій швидкості до з’єднання. Тісто для печива буде досить густим і трохи липким. Розділіть тісто навпіл і покладіть кожну на великий шматок поліетиленової плівки. Щільно загорніть кожен шматок і придавіть, щоб створити форму диска. Охолоджуйте диски щонайменше від 3 годин до 3 днів. Для цього тіста для печива обов’язкове охолодження.

Крок 4

Розігрійте духовку до 180°C. Вистеліть 2-3 великих дека пергаментним папером або силіконовими килимками.

Крок 5

Вийміть 1 диск охолодженого тіста для печива з холодильника. Щедро посипте борошном робочу поверхню, а також руки та качалку. Розкачайте диск товщиною до 1 см. Під час розкочування тісто може тріснути та стати розсипчастим. Нарізати фігурками. Розмістіть печиво на відстані 3 см на пергаменти. Знову розкачайте шматочки тіста.

Імбирне печиво

Крок 6

Випікати печиво приблизно 9-10 хвилин. Майте на увазі, що чим довше печиво випікається, тим твердішим і хрусткішим воно буде.

Крок 7

Дайте печиву охолонути протягом 5 хвилин на деку. Перекладіть на решітку для охолодження, щоб повністю охолонути. Після повного охолодження прикрасити за бажанням.

Імбирне печиво

Крок 8

Печиво залишається свіжим у закритому вигляді при кімнатній температурі до 1 тижня.

Імбирне печиво

Поради

Невипечені диски з тіста для печива добре заморожуються до трьох місяців. Розморожуйте протягом ночі в холодильнику, а потім перейдіть до кроку 4.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.