Полента з лисичками

Полента з лисичками
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-06-15

Про страву

info
time

1:20 г

portions

4 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Основні страви

Полента, густе кукурудзяне борошно, яке подається з різними гарнірами, є дуже популярною стравою в північній Італії. Вона була основним продуктом харчування в альпійських регіонах з моменту появи кукурудзи в 15 столітті.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Полента:
  • 3 - ст. ложка
  • 1 - шт
  • 3 - шт
  • 4 - склянка
  • 1 - склянка
  • 3 - ст. ложка
  • 0.5 - склянка
  • 0.5 - склянка
  • 5 - гр
  • 100 - гр
Лисички:
  • 400 - гр
  • 4 - ст. ложка
  • 5 - гр
  • 2 - ч. ложка
Соус з шавлії:
  • 6 - ст. ложка
  • 0.3 - склянка
  • 0.5 - ч. ложка
  • 5 - шт

Приготування

steps

Крок 1

У каструлю на 2-3 літри додайте оливкову олію та поставте на великий вогонь. Коли нагріється, додайте цибулю, зменшіть вогонь до середнього і помішуйте 5-7 хвилин. Додайте часник і готуйте ще близько 5 хвилин.

Крок 2

Коли аромат пом’якшиться і дно сковороди почне підрум’янюватися, додайте курячий бульйон і відшребіть дно.

Крок 3

Доведіть бульйон до сильного кипіння, потім додайте поленту, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудок, приблизно 3 хвилини, перш ніж зменшити вогонь до мінімуму.

Полента з лисичками

Крок 4

Тушкуйте, помішуючи приблизно кожні 8 хвилин, доки полента не розвариться до бажаної консистенції — віддайте перевагу al dente (м’яка з відтінком твердості в центрі зерна). Час приготування залежить від помолу вашої поленти. Крупний помол займе більше часу, до 45 хвилин, тоді як більш тонкий помол може зайняти лише 20 хвилин або близько того.

Крок 5

Зніміть з вогню, додайте молоко, сири та масло та спробуйте сіль. Накрийте і тримайте в теплі.

Крок 6

Додайте рослинну олію в сковороду на сильному вогні. Коли воно разігріється, додайте гриби та додайте олію. Розкладіть рівним шаром і зменшіть вогонь до середнього.

Крок 7

Залиште гриби, не турбуючи, приблизно на 4-5 хвилин, потім перемішайте. Додайте щіпку солі та продовжуйте варити на середньому вогні. Варіть, поки гриби не розм’якшаться і не підрум’яняться — 10-12 хвилин. Додайте масло і ще раз перемішайте. Зніміть з вогню і відставте. Повторіть для решти грибів.

Крок 8

У невелику каструлю нагрійте масло на сильному вогні. Після повного награття, через 2-3 хвилини, додайте листя шавлії та зменшіть вогонь до середнього. Коли листя стануть хрусткими, а масло підрум’яниться, зніміть з вогню та додайте сіль, перець і сир пармезан. Спробуйте, щоб відкоригувати приправи.

Крок 9

Покладіть поленту в тарілку для макаронів або неглибоку миску, посипте зверху великою кількістю грибів і посипте підсмаженим маслом, хрустким листям шавлії та пікантним пармезаном.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.