Полента з лисичками

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Полента, густе кукурудзяне борошно, яке подається з різними гарнірами, є дуже популярною стравою в північній Італії. Вона була основним продуктом харчування в альпійських регіонах з моменту появи кукурудзи в 15 столітті.
Інгредієнти

- 3 - ст. ложка
- 1 - шт
- 3 - шт
- 4 - склянка
- 1 - склянка
- 3 - ст. ложка
- 0.5 - склянка
- 0.5 - склянка
- 5 - гр
- 100 - гр
- 400 - гр
- 4 - ст. ложка
- 5 - гр
- 2 - ч. ложка
- 6 - ст. ложка
- 0.3 - склянка
- 0.5 - ч. ложка
- 5 - шт
Приготування

Крок 1
У каструлю на 2-3 літри додайте оливкову олію та поставте на великий вогонь. Коли нагріється, додайте цибулю, зменшіть вогонь до середнього і помішуйте 5-7 хвилин. Додайте часник і готуйте ще близько 5 хвилин.
Крок 2
Коли аромат пом’якшиться і дно сковороди почне підрум’янюватися, додайте курячий бульйон і відшребіть дно.
Крок 3
Доведіть бульйон до сильного кипіння, потім додайте поленту, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудок, приблизно 3 хвилини, перш ніж зменшити вогонь до мінімуму.

Крок 4
Тушкуйте, помішуючи приблизно кожні 8 хвилин, доки полента не розвариться до бажаної консистенції — віддайте перевагу al dente (м’яка з відтінком твердості в центрі зерна). Час приготування залежить від помолу вашої поленти. Крупний помол займе більше часу, до 45 хвилин, тоді як більш тонкий помол може зайняти лише 20 хвилин або близько того.
Крок 5
Зніміть з вогню, додайте молоко, сири та масло та спробуйте сіль. Накрийте і тримайте в теплі.
Крок 6
Додайте рослинну олію в сковороду на сильному вогні. Коли воно разігріється, додайте гриби та додайте олію. Розкладіть рівним шаром і зменшіть вогонь до середнього.
Крок 7
Залиште гриби, не турбуючи, приблизно на 4-5 хвилин, потім перемішайте. Додайте щіпку солі та продовжуйте варити на середньому вогні. Варіть, поки гриби не розм’якшаться і не підрум’яняться — 10-12 хвилин. Додайте масло і ще раз перемішайте. Зніміть з вогню і відставте. Повторіть для решти грибів.
Крок 8
У невелику каструлю нагрійте масло на сильному вогні. Після повного награття, через 2-3 хвилини, додайте листя шавлії та зменшіть вогонь до середнього. Коли листя стануть хрусткими, а масло підрум’яниться, зніміть з вогню та додайте сіль, перець і сир пармезан. Спробуйте, щоб відкоригувати приправи.
Крок 9
Покладіть поленту в тарілку для макаронів або неглибоку миску, посипте зверху великою кількістю грибів і посипте підсмаженим маслом, хрустким листям шавлії та пікантним пармезаном.
Схожі рецепти
Ліниві голубці
1

Тушкована риба з морквою
1

Голубці пісні з рисом та грибами
2

Кутя з пшениці
1

Баварська рулька в пиві
2

Відгуки
