Ліниві вареники з сиром та полуницею

Ліниві вареники з сиром та полуницею
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-06-15

Про страву

info
time

30 хв

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Десерти
Назва страви:Вареники

Ліниві вареники - це чудова альтернатива тим, у кого не вистачає часу для класичних вареників. Вареникі виходять смачні, сирні, подавати можна з улюбленим джемом та сметаною.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Вареники:
  • 400 - гр
  • 3 - ст. ложка
  • 2 - шт
  • 1 - ст. ложка
  • 2 - гр
  • 1 - гр
  • 50 - гр
  • 50 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Підготуйте сир для тесту лінивих вареників. Якщо він занадто вологий, покладіть його в марлю, складену вчетверо, зав'яжіть у вигляді вузлика і помістіть у друшляк. Зверху помістіть вантаж і залиште у прохолодному місці кілька годин.

Крок 2

Відразу можна ставити каструлю з водою на плиту та починати готувати.

Крок 3

Сир для тіста вареників протріть через дрібне сито у велику миску. Окремо збийте яйця із цукром та корицею. Додайте в сир і перемішайте лопаткою до отримання гладкої маси.

Крок 4

Борошно просійте з щіпкою солі через дрібне сито на сирну масу, що вийшла. Ретельно вимісити тісто для вареників і залишити на 15 хвилин під рушником.

Крок 5

Тісто для класичних лінивих вареників розділіть на кілька частин і кожну розкотіть у тонкі та довгі «ковбаски» на робочому столі, трохи підпиленому борошном.

Ліниві вареники з сиром та полуницею

Крок 6

У великій каструлі доведіть до кипіння воду і посоліть трохи. «Ковбаски» з тіста наріжте упоперек шматочками завдовжки близько 2 см та сформуйте з них кульки. Відразу ж помістіть їх у каструлю з окропом.

Крок 7

Готуйте ліниві вареники на середньому вогні без кришки 3–4 хвилини після випливання на поверхню. Викладіть шумівкою і дайте стекти воді. Розкладіть ліниві вареники по порційним тарілкам. Прикрасьте сметаною та полуничним джемом чи свіжою полуницею.

Поради

Класичні ліниві вареники подаються на стіл з жирною сметаною, розтопленим вершковим маслом, просто з цукром або з варенням та джемом.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.