Ліниві вареники з сиром та полуницею
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Ліниві вареники - це чудова альтернатива тим, у кого не вистачає часу для класичних вареників. Вареникі виходять смачні, сирні, подавати можна з улюбленим джемом та сметаною.
Інгредієнти
- 400 - гр
- 3 - ст. ложка
- 2 - шт
- 1 - ст. ложка
- 2 - гр
- 1 - гр
- 50 - гр
- 50 - гр
Приготування
Крок 1
Підготуйте сир для тесту лінивих вареників. Якщо він занадто вологий, покладіть його в марлю, складену вчетверо, зав'яжіть у вигляді вузлика і помістіть у друшляк. Зверху помістіть вантаж і залиште у прохолодному місці кілька годин.
Крок 2
Відразу можна ставити каструлю з водою на плиту та починати готувати.
Крок 3
Сир для тіста вареників протріть через дрібне сито у велику миску. Окремо збийте яйця із цукром та корицею. Додайте в сир і перемішайте лопаткою до отримання гладкої маси.
Крок 4
Борошно просійте з щіпкою солі через дрібне сито на сирну масу, що вийшла. Ретельно вимісити тісто для вареників і залишити на 15 хвилин під рушником.
Крок 5
Тісто для класичних лінивих вареників розділіть на кілька частин і кожну розкотіть у тонкі та довгі «ковбаски» на робочому столі, трохи підпиленому борошном.
Крок 6
У великій каструлі доведіть до кипіння воду і посоліть трохи. «Ковбаски» з тіста наріжте упоперек шматочками завдовжки близько 2 см та сформуйте з них кульки. Відразу ж помістіть їх у каструлю з окропом.
Крок 7
Готуйте ліниві вареники на середньому вогні без кришки 3–4 хвилини після випливання на поверхню. Викладіть шумівкою і дайте стекти воді. Розкладіть ліниві вареники по порційним тарілкам. Прикрасьте сметаною та полуничним джемом чи свіжою полуницею.
Поради
Класичні ліниві вареники подаються на стіл з жирною сметаною, розтопленим вершковим маслом, просто з цукром або з варенням та джемом.
Схожі рецепти
Вівсяне печиво
1
Печиво "Київські каштани"
1
Львівський сирник (пляцок)
2
Вергуни на кефірі
1
Хрумкі Вергуни на коньяці
1