Капкейки «Червоний оксамит»
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Яскравы, вологі та святкові кекси "Червоний оксамит" поєднуються з класичною глазур’ю з вершкового сиру для ідеального легкого у приготуванні десерту індивідуального розміру.
Інгредієнти
- 200 - гр
- 2 - ст. ложка
- 200 - гр
- 5 - гр
- 2 - гр
- 170 - гр
- 3 - шт
- 2 - ст. ложка
- 180 - гр
- 3 - гр
- 5 - гр
- 340 - гр
- 400 - гр
- 450 - гр
- 1 - ч. ложка
- 1 - гр
Приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 180°C. Покладіть 16 паперів для кексів у форми для кексів.
Крок 2
У велику миску або чашу штатного міксера просійте разом борошно, цукор, розпушувач, какао-порошок і харчову соду. Додайте сіль і перемішайте вінчиком.
Крок 3
Наріжте вершкове масло кімнатної температури на шматочки розміром зі столову ложку, а потім додайте до сухих інгредієнтів. Використовуючи насадку для тіста, перемішуйте на низькій швидкості, поки не утвориться піщана суміш.
Крок 4
В іншій мисці збийте яйця, кефір, ваніль і харчовий барвник. (Використовуйте 1-2 столові ложки рідкого харчового барвника або 5-6 крапель гелевого харчового барвника. Більше дасть більш насичений червоний колір.)
Крок 5
Повільно додайте вологі інгредієнти до сухих інгредієнтів, перемішуючи на низькій швидкості. Перемішуйте до однорідності, за потреби очищаючи миску вниз. Рівномірно розподіліть тісто по формам для кексів.
Крок 6
Випікайте від 15 до 20 хвилин або поки вони не стануть еластичними на дотик. Дайте охолонути протягом кількох хвилин у формах, потім вийміть і повністю остудіть на решітці.
Крок 7
У великій мисці для змішування або чаші штатного міксера з лопатевою насадкою збийте вершкове масло на середній швидкості до однорідної та пухкої маси приблизно 2 хвилини.
Крок 8
До вершкового масла додайте вершковий сир кімнатної температури, ваніль і сіль. Збийте разом на середній швидкості, до однорідності. Очистіть миску.
Крок 9
Увімкнувши міксер на низькій швидкості, додайте просіяний кондитерський цукор по склянці за раз. Перемішайте до однорідності. Якщо вам потрібен більш жорсткий масляний крем, продовжуйте додавати більше просіяного кондитерського цукру, доки він не набуде бажаної текстури, охолодіть масляний крем на кілька хвилин перед тим, як змастити.
Крок 10
Перемістіть масляний крем у кондитерський мішок із зірчастою насадкою і нанесіть великі шматочки на кожен охолоджений кекс.
Поради
Розпушувач надає цим кексам кращої форми, ніж харчова сода.
Яйця – мають бути кімнатної температури, а не охолодженими в холодильнику, щоб вони легко поглиналися. Швидкий спосіб розігріти охолоджені в холодильнику яйця: помістіть яйця у велику миску, залийте теплою водопровідною водою (лише теплою, а не гарячою) і залиште на 5 хвилин.
Оцет – робить м’якуш кексу трохи ніжнішим і «бархатистим», а також зберігає червоний колір.
Вершкове масло – не дозволяйте маслу стати надто м’яким. Це поширена помилка в рецептах випічки, які вимагають змішування вершкового масла. Цільова температура 18°C для масла – холодніше, ніж ви думаєте. Воно має бути досить м’яким, щоб збитись, але на пальці не повинно залишитися товстої блискучої плями жиру на дотик. Якщо у вас жирні пальці, це означає, що масло надто м’яке, через що кекс стане більш жирним, ніж ідеально, і він не підніметься.
Схожі рецепти
Пахлава з тіста філо з маком
1
Креп Сюзетт (Crêpes Suzette)
1
Пухкі пончики з полуничною начинкою
1
Трюфельні цукерки Мумія
1
Тірамісу на Хелловін
1