Марципанове печиво з листкового тіста

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Давайте підемо на сьоме небо насолоди: ці повітряні запечені марципанові шматочки з листкового тіста мають те, що потрібно, щоб похитнути вашу віддану любов до горіхових кутиків! Хоча класичні горіхові шматочки часто здаються трохи важкими, ці соковиті марципанові шматочки вражають своєю легкістю завдяки повітряному листковому тісту з охолоджувальної полиці - до того ж вони готуються швидше, оскільки готове тісто позбавляє вас від клопоту помішування і розминання. Просто розкачайте, наповніть мусом з марципану та подрібненого мигдалю, сформуйте та випікайте, готово! Ідеально підходить, коли гості приходять спонтанно, або як невелике частування між ними.
Інгредієнти

- 150 - гр
- 200 - гр
- 1 - шт
- 2 - ст. ложка
- 280 - уп
- 2 - шт
Приготування

Крок 1
Відкладіть 2 столові ложки мигдалю. Мигдаль, що залишився, обсмажте на сковороді без жиру до золотистої скоринки.
Крок 2
Наріжте кубиками марципан і помістіть його в миску для змішування. Додайте відокремлений яєчний білок, молоко та 1 столову ложку цукрової пудри до марципану в мисці. Змішайте міксером до кремоподібного стану.
Крок 3
Листкове тісто розгортаємо. Викладіть марципанову суміш на листкове тісто, залишивши край приблизно 5 см вільним на одній довгій стороні. Рівномірно розсипте смажений мигдаль по марципану.

Крок 4
Листкове тісто щільно згорніть в рулет з довгої сторони без краю. Слідкуйте за тим, щоб рулет був закручений рівно і щільно. Добре защипніть шов і покладіть рулет швом вниз.
Крок 5
За допомогою гострого ножа розріжте рулет з листкового тіста на 8 однакових частин. Потім розріжте кожну частину навпіл по діагоналі, утворивши загалом 16 трикутників.

Крок 6
Деко застелити папером для випікання. Зверху розкладіть трикутники з листкового тіста, залишивши між ними достатню відстань. Збийте яєчний жовток в маленькій мисці виделкою. Змастіть трикутники яєчним жовтком. Посипте подрібненим мигдалем, що залишився.
Крок 7
Випікайте печиво в попередньо розігрітій духовці до 200 °C приблизно 15 хвилин до золотистої скоринки. Печиво присипте невеликою кількістю цукрової пудри.
Крок 8
Крупно наріжте шоколад і розтопіть його на водяній бані. Занурте марципанові куточки обома загостреними кутами один за одним у шоколадну глазур, покладіть їх назад на папір для випічки та дайте їм повністю висохнути.
Схожі рецепти
Сирна дріжджова паска у духовці
1

Тарт Татен з яблуками
1

Сочевичний хліб без борошна
1

Олександрійська паска на пряженому молоці
1

Японський «Бавовняний чізкейк»
1

Відгуки
