Чорно-біле печиво шахи
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Шахматне печиво - це смачне здобне цукрове печиво, виготовлене з шоколадно-ванільного тіста. Якщо ви шукаєте щось веселе, просте та смачне на святковий стіл, цей рецепт для вас!
Інгредієнти
- 150 - гр
- 400 - гр
- 2 - гр
- 300 - гр
- 30 - гр
- 1 - шт
Приготування
Крок 1
Для тіста просійте цукрову пудру в миску. Додайте 400 г борошна, сіль, ванільний цукор і невеликими шматочками масло. Спочатку замісіть тісто гачком ручного міксера, а потім руками, щоб сформувати однорідне тісто. Відважте 500 г тіста і загорніть його у плівку.
Крок 2
Для темного тіста вмішайте какао в тісто, що залишилося, також загорніть у фольгу та охолодіть обидва шматка тіста приблизно на 1,5 години.
Крок 3
Відважте приблизно 100 г світлого і 125 г темного тіста. Світле тісто розкачайте на добре присипаній борошном робочій поверхні в прямокутник (4 х 25 см) і розріжте на 4 широкі смужки (1 х 25 см). Темне тісто розкачайте в прямокутник (5 х 25 см) і розріжте на 5 широких смужок (1 х 25 см). Охолодіть усі смужки приблизно 15 хвилин.
Крок 4
Збийте білки. Охолоджені смужки тіста змастіть яєчним білком і викладіть уздовж у шаховому порядку (3 смужки тіста по черзі одна до одної та одна на одну). Добре притисніть краї разом і сформуйте квадратну колоду. Загорніть у плівку та охолодіть приблизно 45 хвилин.
Крок 5
Рулетики наріжте скибочками шириною приблизно 0,5 см. Викладіть їх на деко, вистелене папером для випікання, залишивши трохи місця між печивом. Випікайте шахові печива у попередньо розігрітій духовці до 175 °C протягом 10-12 хвилин. Обережно помістіть на решітку і дайте охолонути.
Схожі рецепти
Горішки зі згущеним молоком
1
Різдвяний калач
2
Яблучна шарлотка з штрейзелем
1
Печиво-віночки
1
Марципанове печиво з листкового тіста
1