Биті огірки по-китайські
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Биті огірки – знаменита у всьому світі і вже дуже популярна у нас китайська закуска. Замаринувати огірки за півгодини до подачі, можна зберігати їх так і довше. Вони просочуються соусом і стають смачнішими.
Інгредієнти
- 400 - гр
- 40 - гр
- 20 - гр
- 4 - шт
- 40 - мл
- 40 - мл
- 30 - мл
- 2 - ч. ложка
- 1 - ч. ложка
- 0.5 - ч. ложка
Приготування
Крок 1
Очистіть імбир та часник, порубайте довільно і складіть у блендер. Додайте оцет, соєвий соус, олію, сіль та перець. Подрібніть до однорідності - можна, щоб залишилися дрібні шматочки.
Крок 2
Кладіть перед собою на дошку огірки по одному і якимсь помірно важким предметом (молотком для м'яса, невеликою качалкою) розбивайте огірок так, щоб він потріскався по всій довжині, але не розвалився.
Крок 3
Тепер розріжте огірок упоперек на шматочки приблизно 3 см. Коли всі огірки будуть підготовлені, складіть їх у контейнер із кришкою або зип-пакет із застібкою та залийте імбирно-часниковою сумішшю.
Крок 4
Дуже акуратно, але ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок був покритий заправкою. Залишіть при кімнатній температурі на 30 хв., а потім ще на 30–60 хв. приберіть у холодильник.
Крок 5
Перед подачею дрібно наріжте зелену цибулю і крупніше – кінзу. Злийте більшу частину рідини з огірків і змішайте огірки із зеленню. Відразу ж подавайте. Можна прикрасити шматочками перцю чилі та кунжутом.
Поради
Якщо у вас вдома є темна кунжутна олія - приправте огірки, це зробить їх ще смачнішими.
Схожі рецепти
Сирні міні кажани
1
Сирна куля до Хелловіну
1
Фаршировані яйця "Паутинка"
1
Яйця з павуком на Хелловін
1
Фаршивовані яйця з зеленим соусом
1