Міні-кіш з тіста філо з лососем і зеленою цибулею

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Смачна закуска з лососем, цибулею-пореєм і свіжою зеленню, запечена в тісті філо. Ідеально підходить як тепла чи холодна закуска.
Інгредієнти

- 1 - уп
- 1 - шт
- 2 - ст. ложка
- 2 - ст. ложка
- 2 - гр
- 2 - гр
- 60 - гр
- 1 - шт
- 2 - ч. ложка
Приготування

Крок 1
Вийміть тісто філо, розріжте його на 24 квадрати та помістіть їх у формочки для кексів.
Встановіть решітку духовки в середнє положення та розігрійте духовку до 180°C.

Крок 2
Для приготування начинки цибулю-порей добре промийте під холодною проточною водою. Обріжте та видаліть приблизно 3 см зеленої верхівки, потім дрібно наріжте решту.
У середній сковороді розігрійте вершкове масло, додайте цибулю-порей, добре приправте сіллю та перцем і смажте на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки цибуля-порей не стане м’якою і не закарамелізується. Додайте кріп і відставте охолоджуватися.
Крок 3
Щоб приготувати заливку, змішайте в мисці яйця, вершки, борошно, трохи солі та чорного перцю за смаком. Борошно використовується для застигання начинки, але його можна не використовувати.

Крок 4
Щоб зібрати міні-кіш, покладіть невелику кількість суміші цибулі-порею на дно кожної форми. Зверху посипте тертим сиром і невеликими шматочками лосося. Виливаємо начинку, майже до верху формочок.
Крок 5
Випікайте приблизно 15-18 хвилин, або поки філо не стане насичено-золотистим, а начинка не стане твердою по краях. Поставте на решітку для охолодження на кілька хвилин.
Обережно вийміть кіші з форм і покладіть їх на блюдо. Подавайте, посипавши подрібненою свіжою цибулею, і насолоджуйтесь теплим або кімнатної температури.

Схожі рецепти
Міні-кіш з тіста філо з лососем і зеленою цибулею
1

Млинці зі шпинатом
1

Мариновані баклажани швидкого приготування
1

Закуска "Мушля з перлиною"
1

Сирні ялиночки
1

Відгуки
