Мариновані баклажани швидкого приготування

Мариновані баклажани швидкого приготування
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2025-02-06

Про страву

info
time

4:30 г

portions

8 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Закуски

Мариновані баклажани швидкого приготування – це чудова закуска з насиченим смаком та ароматом. Баклажани нарізають смужками або кружечками, швидко обсмажують або бланшують, а потім маринують у суміші з часником, зеленню, оцтом, олією та спеціями. Вже через кілька годин вони просочуються ароматами і стають соковитими, пікантними та ніжними. Це ідеальний варіант для швидкого перекусу або доповнення до основних страв.

Інгредієнти

ingredients
8 порції
Швидкі баклажани:
  • 1000 - гр
  • 1 - шт
  • 1 - шт
  • 1 - шт
  • 1 - ч. ложка
  • 10 - мл
  • 1 - ст. ложка
  • 2 - ст. ложка
  • 2 - ст. ложка
  • 4 - шт
  • 5 - гр
  • 5 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Баклажани вимийте і наріжте кружечками товщиною трохи більше одного сантиметра. Додайте чайну ложку солі, перемішайте та залиште на 25 хвилин. Потім відтисніть і обсушіть паперовим рушником.

Крок 2

Обсмажте на розпеченій сковороді з олією з двох боків до золотистого кольору.

Крок 3

Овочі вимийте, очистьте. Моркву натріть на тертці для корейської моркви. Болгарський перець наріжте середніми смужками, а цибулю — півкільцями.

Крок 4

Обсмажте всі овочі 1-2 хвилини на олії і викладіть на тарілку.

Крок 5

Зелень петрушки та базиліка подрібніть.
Часник вичавіть через прес.

Крок 6

Для маринаду з’єднайте цукор, оцет, воду, сіль, зелень та часник. Перемішайте.

Крок 7

У скляний контейнер викладайте шарами баклажани, овочі. Верхнім шаром мають бути овочі. Залийте маринадом та накрийте кришкою. Відправте в холодильник і дайте промаринуватися щонайменше чотири години. Періодично струшуйте, щоб усі овочі вкрилися маринадом.

Мариновані баклажани швидкого приготування

Крок 8

Готові синенькі викласти у салатницю та подавати посипавши зеленню.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.