Мариновані баклажани швидкого приготування

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Мариновані баклажани швидкого приготування – це чудова закуска з насиченим смаком та ароматом. Баклажани нарізають смужками або кружечками, швидко обсмажують або бланшують, а потім маринують у суміші з часником, зеленню, оцтом, олією та спеціями. Вже через кілька годин вони просочуються ароматами і стають соковитими, пікантними та ніжними. Це ідеальний варіант для швидкого перекусу або доповнення до основних страв.
Інгредієнти

- 1000 - гр
- 1 - шт
- 1 - шт
- 1 - шт
- 1 - ч. ложка
- 10 - мл
- 1 - ст. ложка
- 2 - ст. ложка
- 2 - ст. ложка
- 4 - шт
- 5 - гр
- 5 - гр
Приготування

Крок 1
Баклажани вимийте і наріжте кружечками товщиною трохи більше одного сантиметра. Додайте чайну ложку солі, перемішайте та залиште на 25 хвилин. Потім відтисніть і обсушіть паперовим рушником.
Крок 2
Обсмажте на розпеченій сковороді з олією з двох боків до золотистого кольору.
Крок 3
Овочі вимийте, очистьте. Моркву натріть на тертці для корейської моркви. Болгарський перець наріжте середніми смужками, а цибулю — півкільцями.
Крок 4
Обсмажте всі овочі 1-2 хвилини на олії і викладіть на тарілку.
Крок 5
Зелень петрушки та базиліка подрібніть.
Часник вичавіть через прес.
Крок 6
Для маринаду з’єднайте цукор, оцет, воду, сіль, зелень та часник. Перемішайте.
Крок 7
У скляний контейнер викладайте шарами баклажани, овочі. Верхнім шаром мають бути овочі. Залийте маринадом та накрийте кришкою. Відправте в холодильник і дайте промаринуватися щонайменше чотири години. Періодично струшуйте, щоб усі овочі вкрилися маринадом.

Крок 8
Готові синенькі викласти у салатницю та подавати посипавши зеленню.
Схожі рецепти
Млинці зі шпинатом
1

Мариновані баклажани швидкого приготування
1

Закуска "Мушля з перлиною"
1

Сирні ялиночки
1

Буряковий рулет з оселедцем
1

Відгуки
