Солоні тарталетки з рікотою та білими грибами
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Чудова закуска з білими грибами підійде до святкового столу.
Інгредієнти
- 1 - шт
- 1 - шт
- 2 - ст. ложка
- 5 - гр
- 1 - уп
- 300 - гр
- 3 - ст. ложка
- 3 - шт
- 1 - ст. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 0.3 - склянка
- 20 - гр
Приготування
Крок 1
Зберіть інгредієнти. Розмістіть дві решітки у верхній і нижній частинах духовки та нагрійте до 220 C. Вистеліть деко пергаментним папером.
Крок 2
Покладіть 1 лист розмороженого листкового тіста на присипану борошном робочу поверхню, розкачайте та розріжте тісто на квадрат.
Крок 3
Виріжте квадрати одинакового розміру. Маленьким ножем зробіть надрізи в тісті на 1 см від краю і паралельно краю. Не розрізайте до кінця.
Крок 4
Змастіть краї яєчним розчином.
Крок 5
Обережно підніміть один з кутів, де він був розрізаний, і складіть рамку по діагоналі до краю внутрішнього квадрата.
Крок 6
Виріжте квадрати пергаментного паперу по розміру наших заготовок та загніть краї приблизно на сантиметр. Помістіть пергамент всередину квадратів та наповніть сухою квасолею або сирим рисом. Заморозьте тісто на 15 хвилин.
Крок 7
Випікайте корзинки на нижній решітці духовки до золотистого кольору приблизно 20 хвилин. Вийміть деко з духовки й обережно зніміть пергамент.
Крок 8
Знову помістіть деко в духовку та випікайте на верхній решітці, доки тісто, яке було під пергаментом, не стане світло-золотистим і не пропечеться, це приблизно 5 хвилин. Дайте охолонути до кімнатної температури на деку або решітці.
Крок 9
Поки тісто випікається, обсмажте гриби. Обережно очистіть і висушіть 300 грам грибів і дрібно наріжте їх. Більші гриби наріжте скибочками.
Крок 10
У великій сковороді розігрійте 3 столові ложки несолоного масла на середньому сильному вогні. Додайте гриби і 3 зубчики часнику, дрібно нарізані. Готуйте, час від часу помішуючи, поки часник не стане ароматним і гриби не почнуть виділяти рідину, 2-3 хвилини.
Крок 11
Додайте 1 столову ложку свіжого листя чебрецю, 1/2 чайної ложки дрібної солі та 1/2 чайної ложки чорного перцю та зменшіть вогонь до середнього. Обсмажуйте, постійно помішуючи, до готовності та підрум’янювання ще 1–2 хвилини. Перекладіть в миску і відставте.
Крок 12
Додайте 3/4 склянки рикотти і 1/4 чайної ложки дрібної солі в середню миску і збийте вручну до однорідної і пухкої маси приблизно 1 хвилину.
Крок 13
Коли заготовки повністю охолонуть, наповніть кожну корзинку 2-3 столовими ложками рікотти та розрівняйте її зворотною стороною ложки. Збризніть рікотту невеликою кількістю оливкової олії та приправте свіжомеленим чорним перцем.
Крок 14
Розділіть гриби на рівну кількість частин і викладіть їх поверх рікотти. Прикрасьте гілочкою чебрецю, за бажанням морською сіллю.
Схожі рецепти
Закуска "Мушля з перлиною"
1
Сирні ялиночки
1
Буряковий рулет з оселедцем
1
Рулетики з листкового тіста з смаженою яловичиною по-французьки
1
Грибні боли з фаршем
1