Солоні тарталетки з рікотою та білими грибами

Солоні тарталетки з рікотою та білими грибами
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-10-12

Про страву

info
time

30 хв

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Закуски
Назва страви:Пиріжки

Чудова закуска з білими грибами підійде до святкового столу.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Солоні грибні пиріжки:
  • 1 - шт
  • 1 - шт
  • 2 - ст. ложка
  • 5 - гр
  • 1 - уп
  • 300 - гр
  • 3 - ст. ложка
  • 3 - шт
  • 1 - ст. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
  • 0.3 - склянка
  • 20 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Зберіть інгредієнти. Розмістіть дві решітки у верхній і нижній частинах духовки та нагрійте до 220 C. Вистеліть деко пергаментним папером.

Крок 2

Покладіть 1 лист розмороженого листкового тіста на присипану борошном робочу поверхню, розкачайте та розріжте тісто на квадрат.

Крок 3

Виріжте квадрати одинакового розміру. Маленьким ножем зробіть надрізи в тісті на 1 см від краю і паралельно краю. Не розрізайте до кінця.

Солоні тарталетки з рікотою та білими грибами

Крок 4

Змастіть краї яєчним розчином.

Солоні тарталетки з рікотою та білими грибами

Крок 5

Обережно підніміть один з кутів, де він був розрізаний, і складіть рамку по діагоналі до краю внутрішнього квадрата.

Солоні тарталетки з рікотою та білими грибами

Крок 6

Виріжте квадрати пергаментного паперу по розміру наших заготовок та загніть краї приблизно на сантиметр. Помістіть пергамент всередину квадратів та наповніть сухою квасолею або сирим рисом. Заморозьте тісто на 15 хвилин.

Крок 7

Випікайте корзинки на нижній решітці духовки до золотистого кольору приблизно 20 хвилин. Вийміть деко з духовки й обережно зніміть пергамент.

Солоні тарталетки з рікотою та білими грибами

Крок 8

Знову помістіть деко в духовку та випікайте на верхній решітці, доки тісто, яке було під пергаментом, не стане світло-золотистим і не пропечеться, це приблизно 5 хвилин. Дайте охолонути до кімнатної температури на деку або решітці.

Крок 9

Поки тісто випікається, обсмажте гриби. Обережно очистіть і висушіть 300 грам грибів і дрібно наріжте їх. Більші гриби наріжте скибочками.

Солоні тарталетки з рікотою та білими грибами

Крок 10

У великій сковороді розігрійте 3 столові ложки несолоного масла на середньому сильному вогні. Додайте гриби і 3 зубчики часнику, дрібно нарізані. Готуйте, час від часу помішуючи, поки часник не стане ароматним і гриби не почнуть виділяти рідину, 2-3 хвилини.

Солоні тарталетки з рікотою та білими грибами

Крок 11

Додайте 1 столову ложку свіжого листя чебрецю, 1/2 чайної ложки дрібної солі та 1/2 чайної ложки чорного перцю та зменшіть вогонь до середнього. Обсмажуйте, постійно помішуючи, до готовності та підрум’янювання ще 1–2 хвилини. Перекладіть в миску і відставте.

Крок 12

Додайте 3/4 склянки рикотти і 1/4 чайної ложки дрібної солі в середню миску і збийте вручну до однорідної і пухкої маси приблизно 1 хвилину.

Крок 13

Коли заготовки повністю охолонуть, наповніть кожну корзинку 2-3 столовими ложками рікотти та розрівняйте її зворотною стороною ложки. Збризніть рікотту невеликою кількістю оливкової олії та приправте свіжомеленим чорним перцем.

Крок 14

Розділіть гриби на рівну кількість частин і викладіть їх поверх рікотти. Прикрасьте гілочкою чебрецю, за бажанням морською сіллю.

Солоні тарталетки з рікотою та білими грибами
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.