Печінковий торт
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Страви з печінкою досить популярні в українських родинах, а прошарок є важливою частиною національної української кухні. Цю страву зазвичай подають як першу страву на різних святах і часто можна зустріти на слов’янських весільних столах. Крім того, що печінка смачна і корисна, вона дуже корисна. Ні для кого не секрет, що печінка є багатим джерелом численних поживних речовин, життєво важливих для здоров’я людини. Печінка є джерелом вітамінів A, D, B12 і C, а також міді і фосфору. Більше того, це багате джерело заліза, яке легко засвоюється.
Інгредієнти
- 2 - шт
- 500 - гр
- 2 - шт
- 3 - шт
- 1000 - гр
- 350 - гр
- 5 - шт
- 5 - шт
- 1 - шт
- 10 - гр
- 50 - гр
- 5 - гр
- 5 - гр
Приготування
Крок 1
Яловичу печінку промити під холодною водою. Видалити жир і всі видимі оболонки, нарізати печінку середніми шматочками і пропустити через м'ясорубку.
Крок 2
Поступово по одному додаємо яйця, молоко і борошно. Все ретельно перемішуємо, а потім приправляємо сіллю і чорним перцем. Консистенція повинна бути однорідною і нагадувати млинцеву.
Крок 3
Розігрійте сковороду, змащену рослинним маслом, і викладіть трохи печінкової суміші на сковороду, щоб вийшла форма млинця. Товщина млинця повинна бути не більше 5 мм. Печінкові оладки готуються дуже швидко, тому стежте за тим, щоб вони не пересмажилися і не пересохли. Як тільки ваш млинець почне змінювати колір по краях, переверніть його. Повторюйте, поки не використаєте всю печінкову суміш.
Крок 4
Тим часом почистіть і помийте моркву і цибулю. Цибулю подрібнити, а моркву натерти на середній тертці. Обсмажте інгредієнти в окремій сковороді до м’якості.
Крок 5
Тепер складемо млинці в торт. Викладіть млинець на сервірувальну тарілку і змастіть майонезом. Рівномірно розподіліть поверх обсмажену цибульно-морквяну суміш. Накрийте наступним млинцем і повторіть з майонезно-цибульно-морквяною масою. Повторюйте процедуру, поки млинці не закінчаться. Завершіть млинцем, змащеним майонезом і прикрасьте свіжою петрушкою, листочками базиліка і нарізаним помідором.
Крок 6
Дайте торту просочитися в холодильнику мінімум на пару годин, а краще на ніч. Наріжте брусочками. Подавайте холодним.
Схожі рецепти
Сирні міні кажани
1
Сирна куля до Хелловіну
1
Фаршировані яйця "Паутинка"
1
Яйця з павуком на Хелловін
1
Фаршивовані яйця з зеленим соусом
1