Печінковий торт

Печінковий торт
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-07-19

Про страву

info
time

1:00 г

portions

12 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Закуски

Страви з печінкою досить популярні в українських родинах, а прошарок є важливою частиною національної української кухні. Цю страву зазвичай подають як першу страву на різних святах і часто можна зустріти на слов’янських весільних столах. Крім того, що печінка смачна і корисна, вона дуже корисна. Ні для кого не секрет, що печінка є багатим джерелом численних поживних речовин, життєво важливих для здоров’я людини. Печінка є джерелом вітамінів A, D, B12 і C, а також міді і фосфору. Більше того, це багате джерело заліза, яке легко засвоюється.

Інгредієнти

ingredients
12 порції
Для торту:
  • 2 - шт
  • 500 - гр
  • 2 - шт
  • 3 - шт
  • 1000 - гр
  • 350 - гр
  • 5 - шт
  • 5 - шт
  • 1 - шт
  • 10 - гр
  • 50 - гр
  • 5 - гр
  • 5 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Яловичу печінку промити під холодною водою. Видалити жир і всі видимі оболонки, нарізати печінку середніми шматочками і пропустити через м'ясорубку.

Крок 2

Поступово по одному додаємо яйця, молоко і борошно. Все ретельно перемішуємо, а потім приправляємо сіллю і чорним перцем. Консистенція повинна бути однорідною і нагадувати млинцеву.

Крок 3

Розігрійте сковороду, змащену рослинним маслом, і викладіть трохи печінкової суміші на сковороду, щоб вийшла форма млинця. Товщина млинця повинна бути не більше 5 мм. Печінкові оладки готуються дуже швидко, тому стежте за тим, щоб вони не пересмажилися і не пересохли. Як тільки ваш млинець почне змінювати колір по краях, переверніть його. Повторюйте, поки не використаєте всю печінкову суміш.

Печінковий торт

Крок 4

Тим часом почистіть і помийте моркву і цибулю. Цибулю подрібнити, а моркву натерти на середній тертці. Обсмажте інгредієнти в окремій сковороді до м’якості.

Крок 5

Тепер складемо млинці в торт. Викладіть млинець на сервірувальну тарілку і змастіть майонезом. Рівномірно розподіліть поверх обсмажену цибульно-морквяну суміш. Накрийте наступним млинцем і повторіть з майонезно-цибульно-морквяною масою. Повторюйте процедуру, поки млинці не закінчаться. Завершіть млинцем, змащеним майонезом і прикрасьте свіжою петрушкою, листочками базиліка і нарізаним помідором.

Крок 6

Дайте торту просочитися в холодильнику мінімум на пару годин, а краще на ніч. Наріжте брусочками. Подавайте холодним.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.