Грісіні змійки
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Ці моторошні хлібні палички у формі змійки стануть ідеальним доповненням до столу на Хелловін. Чудова ідея здорової закуски, щоб здивувати дітей і дорослих.
Інгредієнти
- 300 - гр
- 100 - гр
- 4 - гр
- 0.5 - ч. ложка
- 9 - гр
- 2 - ст. ложка
- 0.5 - шт
- 2 - шт
- 1 - шт
- 10 - гр
Приготування
Крок 1
Вам знадобиться 12 дерев'яних паличок або металевих шпажок, змащених маслом.
Крок 2
Помістіть борошно, насіння, дріжджі, цукор, сіль і оливкову олію у велику миску і швидко перемішайте. Додайте 200 мл теплої води, потім перемішайте тісто руками. Викладіть тісто на злегка присипану борошном поверхню та швидко вимішуйте, поки воно не з’єднається в гладку кулю. Поверніться в миску, накрийте харчовою плівкою або чистим кухонним рушником і залиште для підйому на 1 годину або до подвоєння.
Крок 3
Тим часом відріжте від перцю кілька смужок. Покладіть шкірою вниз на обробну дошку та за допомогою гострого зубчастого ножа розріжте горизонтально поперек, щоб видалити половину внутрішньої м’якоті (щоб у вас залишилася тонша смужка).
Крок 4
Розріжте їх на шматочки шириною 0,5 см, потім обережно надріжте виделкою кінець кожного, щоб вони виглядали як язики.
Крок 5
Наріжте маслини якомога тонше, а потім наріжте кожну скибочку на маленькі шматочки, щоб зробити очі – загалом вам знадобиться 12 язиків і 24 ока, але корисно мати кілька запасних. Накрийте харчовою плівкою і відставте.
Крок 6
Розігрійте духовку до 210°C і застеліть два великих дека папером для випікання. Коли тісто підніметься, перекиньте його назад на поверхню, злегка посипану борошном, вимісіть, щоб з нього вийшло повітря. Розріжте його на 12 однакових шматочків, потім розкачайте кожен у формі ковбаски довжиною приблизно 30 см.
Крок 7
Обережно намотайте кожну ковбаску на змащену маслом паличку або шпажку, стежте за тим, щоб тісто не витягнулося занадто сильно. Залиште 2-сантиметровий шматочок на одному кінці і злегка розплющіть його – це буде голова. Повторіть з усіма частинами тіста, трохи розставивши їх на деко.Верхівки, які не торкаються шпажок, щедро змастіть збитим яйцем, вдавіть оливкові очі та язики перцю та посипте насінням кунжуту.
Крок 8
Випікайте в духовці 18-20 хвилин, поки вони не стануть золотистими та хрусткими.
Перед подачею охолодіть змій на решітці принаймні 10 хвилин.
Схожі рецепти
Сирні міні кажани
1
Сирна куля до Хелловіну
1
Фаршировані яйця "Паутинка"
1
Яйця з павуком на Хелловін
1
Фаршивовані яйця з зеленим соусом
1