Грісіні змійки

Грісіні змійки
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-10-18

Про страву

info
time

45 хв

portions

12 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Закуски

Ці моторошні хлібні палички у формі змійки стануть ідеальним доповненням до столу на Хелловін. Чудова ідея здорової закуски, щоб здивувати дітей і дорослих.

Інгредієнти

ingredients
12 порції
Грісіні змійки:
  • 300 - гр
  • 100 - гр
  • 4 - гр
  • 0.5 - ч. ложка
  • 9 - гр
  • 2 - ст. ложка
  • 0.5 - шт
  • 2 - шт
  • 1 - шт
  • 10 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Вам знадобиться 12 дерев'яних паличок або металевих шпажок, змащених маслом.

Крок 2

Помістіть борошно, насіння, дріжджі, цукор, сіль і оливкову олію у велику миску і швидко перемішайте. Додайте 200 мл теплої води, потім перемішайте тісто руками. Викладіть тісто на злегка присипану борошном поверхню та швидко вимішуйте, поки воно не з’єднається в гладку кулю. Поверніться в миску, накрийте харчовою плівкою або чистим кухонним рушником і залиште для підйому на 1 годину або до подвоєння.

Крок 3

Тим часом відріжте від перцю кілька смужок. Покладіть шкірою вниз на обробну дошку та за допомогою гострого зубчастого ножа розріжте горизонтально поперек, щоб видалити половину внутрішньої м’якоті (щоб у вас залишилася тонша смужка).

Крок 4

Розріжте їх на шматочки шириною 0,5 см, потім обережно надріжте виделкою кінець кожного, щоб вони виглядали як язики.

Крок 5

Наріжте маслини якомога тонше, а потім наріжте кожну скибочку на маленькі шматочки, щоб зробити очі – загалом вам знадобиться 12 язиків і 24 ока, але корисно мати кілька запасних. Накрийте харчовою плівкою і відставте.

Крок 6

Розігрійте духовку до 210°C і застеліть два великих дека папером для випікання. Коли тісто підніметься, перекиньте його назад на поверхню, злегка посипану борошном, вимісіть, щоб з нього вийшло повітря. Розріжте його на 12 однакових шматочків, потім розкачайте кожен у формі ковбаски довжиною приблизно 30 см.

Грісіні змійки

Крок 7

Обережно намотайте кожну ковбаску на змащену маслом паличку або шпажку, стежте за тим, щоб тісто не витягнулося занадто сильно. Залиште 2-сантиметровий шматочок на одному кінці і злегка розплющіть його – це буде голова. Повторіть з усіма частинами тіста, трохи розставивши їх на деко.Верхівки, які не торкаються шпажок, щедро змастіть збитим яйцем, вдавіть оливкові очі та язики перцю та посипте насінням кунжуту.

Грісіні змійки

Крок 8

Випікайте в духовці 18-20 хвилин, поки вони не стануть золотистими та хрусткими.
Перед подачею охолодіть змій на решітці принаймні 10 хвилин.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.