Буряковий рулет з оселедцем

Буряковий рулет з оселедцем
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-12-26

Про страву

info
time

45 хв

portions

6 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Закуски
Назва страви:Рулет

Якщо традиційна подача цього популярного салату набридла, спробуйте відійти від класики і приготувати оселедець під шубою у вигляді рулету - вийде оригінально та свіжо!

Інгредієнти

ingredients
6 порції
Буряковий рулет з оселедцем:
  • 400 - гр
  • 500 - гр
  • 200 - гр
  • 1 - шт
  • 300 - гр
  • 3 - шт
  • 250 - гр
  • 3 - гр
  • 3 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Буряк запекти в духовці. Для цього добре промити, проткнути вилкою у кількох місцях, щільно обгорнути фольгою. Запікати півтори години за 200 градусів.
Готові буряки остудити, очистити, натерти на великій тертці, перекласти в марлю і віджати від рідини. Скласти в окрему миску.

Крок 2

Картоплю та моркву промити. Відварити у підсоленій воді овочі до готовності. Овочі потребують різного часу для варіння, через 15-20 хвилин після закипання вийміть моркву, через 20-25 хвилин діставайте картоплю. Готові овочі перекладіть у чистий посуд і залиште остигати.
Картоплю та моркву очистіть і натріть на великій тертці, кожен продукт в окремому посуді.

Крок 3

Яйця покладіть у холодну підсолену воду та варіть 8-10 хвилин після закипання. Готові яйця перекладіть в крижану воду, таким чином вони легше очистяться.
Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте або натріть на тертці.

Крок 4

Цибулю очистіть і дрібно наріжте, важливо максимально її подрібнити, щоб у готовій страві не траплялося великих шматочків.

Крок 5

Філе оселедця наріжте гострим ножем на маленькі шматочки.

Крок 6

Для збирання рулету знадобиться дошка, харчова плівка, целофановий пакет. Також заздалегідь підготуйте страву для сервірування.

Дошку застеліть харчовою плівкою. Першим шаром викладіть буряки рівномірно. Накрийте плівкою і обережно, злегка притискаючи, розподіліть. Приберіть плівку зверху. Змастіть майонезом.

Буряковий рулет з оселедцем

Крок 7

Другим шаром викладіть натерту картоплю. Шар картоплі повинен бути трохи меншим за шар буряка. Накрийте плівкою і трохи придавіть. Заберіть верхню плівку і змастіть майонезом.

Крок 8

Третій шар – яйця, злегка змастіть майонезом, викладіть четвертий шар – натерту моркву, знову шар майонезу.

Крок 9

Останнім шаром у центр викласти цибулю та оселедець смужкою з гіркою.

Буряковий рулет з оселедцем

Крок 10

Згорнути все зібране у щільний рулет. Акуратно зафіксуйте краї плівкою, надайте форму, притискаючи по краях.

Крок 11

Оселедець під шубою перед подачею має настоятися 5-6 годин у холодильнику. Тому розпочинати приготування треба заздалегідь до заходу.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.