Буряковий рулет з оселедцем
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Якщо традиційна подача цього популярного салату набридла, спробуйте відійти від класики і приготувати оселедець під шубою у вигляді рулету - вийде оригінально та свіжо!
Інгредієнти
- 400 - гр
- 500 - гр
- 200 - гр
- 1 - шт
- 300 - гр
- 3 - шт
- 250 - гр
- 3 - гр
- 3 - гр
Приготування
Крок 1
Буряк запекти в духовці. Для цього добре промити, проткнути вилкою у кількох місцях, щільно обгорнути фольгою. Запікати півтори години за 200 градусів.
Готові буряки остудити, очистити, натерти на великій тертці, перекласти в марлю і віджати від рідини. Скласти в окрему миску.
Крок 2
Картоплю та моркву промити. Відварити у підсоленій воді овочі до готовності. Овочі потребують різного часу для варіння, через 15-20 хвилин після закипання вийміть моркву, через 20-25 хвилин діставайте картоплю. Готові овочі перекладіть у чистий посуд і залиште остигати.
Картоплю та моркву очистіть і натріть на великій тертці, кожен продукт в окремому посуді.
Крок 3
Яйця покладіть у холодну підсолену воду та варіть 8-10 хвилин після закипання. Готові яйця перекладіть в крижану воду, таким чином вони легше очистяться.
Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте або натріть на тертці.
Крок 4
Цибулю очистіть і дрібно наріжте, важливо максимально її подрібнити, щоб у готовій страві не траплялося великих шматочків.
Крок 5
Філе оселедця наріжте гострим ножем на маленькі шматочки.
Крок 6
Для збирання рулету знадобиться дошка, харчова плівка, целофановий пакет. Також заздалегідь підготуйте страву для сервірування.
Дошку застеліть харчовою плівкою. Першим шаром викладіть буряки рівномірно. Накрийте плівкою і обережно, злегка притискаючи, розподіліть. Приберіть плівку зверху. Змастіть майонезом.
Крок 7
Другим шаром викладіть натерту картоплю. Шар картоплі повинен бути трохи меншим за шар буряка. Накрийте плівкою і трохи придавіть. Заберіть верхню плівку і змастіть майонезом.
Крок 8
Третій шар – яйця, злегка змастіть майонезом, викладіть четвертий шар – натерту моркву, знову шар майонезу.
Крок 9
Останнім шаром у центр викласти цибулю та оселедець смужкою з гіркою.
Крок 10
Згорнути все зібране у щільний рулет. Акуратно зафіксуйте краї плівкою, надайте форму, притискаючи по краях.
Крок 11
Оселедець під шубою перед подачею має настоятися 5-6 годин у холодильнику. Тому розпочинати приготування треба заздалегідь до заходу.
Схожі рецепти
Закуска "Мушля з перлиною"
1
Сирні ялиночки
1
Буряковий рулет з оселедцем
1
Рулетики з листкового тіста з смаженою яловичиною по-французьки
1
Грибні боли з фаршем
1