Кетчуп зі слив на зиму

Кетчуп зі слив на зиму
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-08-26

Про страву

info
time

1:20 г

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Соуси та заправки

Зазвичай кетчуп готують із стиглих помідорів. Відійдіть від традиційної рецептури та приготуйте гострий кетчуп із синіх слив. Універсальний соус однаково добре доповнить м'ясні страви та страви з птиці, шашлик та овочі, приготовані на мангалі.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Сливовий соус 4 банки по 0,25 л:
  • 2000 - гр
  • 1000 - гр
  • 1 - шт
  • 200 - гр
  • 1 - шт
  • 3 - ст. ложка
  • 1 - ч. ложка
  • 100 - гр
  • 3 - ст. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Сливи промийте, розділіть на половинки та витягніть кісточки.

Кетчуп зі слив на зиму

Крок 2

Болгарський перець і перець чилі очистіть від насіння та плодоніжок, наріжте довільно. Часник очистіть. Кинзу промийте та обсушіть.

Кетчуп зі слив на зиму

Крок 3

За допомогою кухонного комбайна подрібніть сливи та підготовлені овочі.

Крок 4

Сливово-овочеву суміш помістіть у каструлю для варіння, посоліть, додайте цукор, чорний мелений перець та томатну пасту. Перемішайте і подрібніть блендером до стану однорідного пюре.

Крок 5

Поставте каструлю з соусом на вогонь, на середньому вогні доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і проваріть кетчуп, періодично помішуючи, протягом півгодини.

Крок 6

Киплячий сливовий кетчуп розлийте в заздалегідь простерилізовані банки, герметично закрийте, переверніть дном догори, укутайте і залиште до повного охолодження. Охолоджений кетчуп зберігайте у прохолодному темному місці.

Кетчуп зі слив на зиму
Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.