Кетчуп зі слив на зиму
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Зазвичай кетчуп готують із стиглих помідорів. Відійдіть від традиційної рецептури та приготуйте гострий кетчуп із синіх слив. Універсальний соус однаково добре доповнить м'ясні страви та страви з птиці, шашлик та овочі, приготовані на мангалі.
Інгредієнти
- 2000 - гр
- 1000 - гр
- 1 - шт
- 200 - гр
- 1 - шт
- 3 - ст. ложка
- 1 - ч. ложка
- 100 - гр
- 3 - ст. ложка
Приготування
Крок 1
Сливи промийте, розділіть на половинки та витягніть кісточки.
Крок 2
Болгарський перець і перець чилі очистіть від насіння та плодоніжок, наріжте довільно. Часник очистіть. Кинзу промийте та обсушіть.
Крок 3
За допомогою кухонного комбайна подрібніть сливи та підготовлені овочі.
Крок 4
Сливово-овочеву суміш помістіть у каструлю для варіння, посоліть, додайте цукор, чорний мелений перець та томатну пасту. Перемішайте і подрібніть блендером до стану однорідного пюре.
Крок 5
Поставте каструлю з соусом на вогонь, на середньому вогні доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і проваріть кетчуп, періодично помішуючи, протягом півгодини.
Крок 6
Киплячий сливовий кетчуп розлийте в заздалегідь простерилізовані банки, герметично закрийте, переверніть дном догори, укутайте і залиште до повного охолодження. Охолоджений кетчуп зберігайте у прохолодному темному місці.
Схожі рецепти
Солодкий соус чилі
1
Кетчуп зі слив на зиму
1
Соус реліш із перестиглих огірків
1