Соус реліш із перестиглих огірків

Соус реліш із перестиглих огірків
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-05-30

Про страву

info
time

2:30 г

portions

6 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Соуси та заправки

Реліш – це соус із маринованих або нарізаних фруктів чи овочів. Батьківщина релішу - Індія, але популярний він у всьому світі. Класичний реліш з огірків досить простий у приготуванні, є безліч його рецептів на зиму, але розглянемо найпопулярніші з доступних продуктів.

Інгредієнти

ingredients
6 порції
Для соусу:
  • 600 - гр
  • 200 - гр
  • 1 - шт
  • 1 - ст. ложка
  • 120 - мл
  • 100 - гр
  • 20 - гр
  • 1 - шт

Приготування

steps

Крок 1

Підготуйте всі овочі. Огірки, солодкий перець помийте та обсушіть паперовими рушниками. Видаліть у перців плодоніжку та перегородки з насінням. Цибулю почистіть. Подрібніть на кубики чи соломкою.

Крок 2

Подрібніть підготовлені огірки, перець та цибулю ножем або в блендері. Складіть у друшляк, посоліть, перемішайте і залиште на 2 години.

Крок 3

Якщо використовуєте блендер, залишайте невеликі шматочки, не перетворюйте масу на кашу.

Крок 4

Налийте воду у каструлю. Додайте цукор, оцет, подрібнений часник, горошини перцю та гірчицю. Помішуючи, доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин, щоб розчинилися всі кристали.

Крок 5

Додайте овочі до маринаду. Помішуючи, готуйте разом ще 5 хвилин.

Крок 6

Перекладіть реліш у миску. Остудіть і приберіть у холодильник.

Поради

Для приготування релішу з огірків намагайтеся однаково нарізати всі продукти. Нарізка може бути тонкою соломкою, так і невеликими кубиками. Для соломки використовуйте овочерізку, звичайна тертка не підійде.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.