Вишнівка
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Вишнівка або вишнева настоянка - наливка з вишні на горілці. Як основу можна використовувати 40-50-градусний алкоголь: горілку або інший напій. Настоювати можна у звичайній 3-літровій банці.
Інгредієнти
- 1000 - гр
- 1.5 - гр
- 1 - гр
- 250 - гр
- 400 - мл
Приготування
Крок 1
Вишню ретельно промити, прибрати зіпсовані ягоди. Кісточки залишити. Щоб ягоди краще віддавали сік, їх можна проколоти зубочистками.
Крок 2
Засипати вишню в ємність з широкою горловиною, поперемінно пересипаючи шари ягід в 3-4 см цукром. Це може бути 3х літрова банка. Залити алкоголь так, щоби верхній шар ягід приховало під ним.
Крок 3
Ємність закрити кришкою і прибрати настоюватися в темному місці при кімнатній температурі. Періодично перевертати ємність.
Крок 4
Через 35-40 днів злити настоянку з банки , процідити її через марлю, складену в кілька шарів. Продегустувати. Якщо потрібно, підсолодити. Розлити по пляшках і прибрати на зберігання холодильник.
Крок 5
Міцність наливки – близько 30 градусів. Напій рекомендується подавати на стіл трохи охолодженим.
Поради
Промивайте та перебирайте ягоди ретельно: навіть кілька гнилих плодів можуть зіпсувати смак всього напою.
Схожі рецепти
Глінтвейн класичний
1
Гарбузове латте зі спеціями
1
Детокс-напій з яблучним оцтом і куркумою
1
Куркума-латте або Золоте молоко (Golden Milk Turmeric Latte)
1
Гарбузово-морквяний сік
1