Квас із бузини

Квас із бузини
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-05-30

Про страву

info
time

1:00 г

portions

10 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Напої
Назва страви:Квас

Квас із бузини - рецепт на 10 літрів. Квас ще називають шампанським із бузини. Це газований напій, який вважається дуже корисним для організму людини.

Інгредієнти

ingredients
10 порції
На 10 літрів:
  • 15 - шт
  • 10000 - мл
  • 1200 - гр
  • 10 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Сам процес приготування варто розпочати з миття бузини. Заздалегідь зберіть суцвіття з чорної бузини (робити це краще в суху погоду) - квас домашній готується з пилка цієї рослини, адже в ньому є натуральні дріжджі, які харчуються цукром (тому напій вийде газованим). Зверніть увагу, що на квас із бузини найкраще підходять молоді суцвіття, які вже розкрилися.

Крок 2

Цукор та лимонну кислоту розчиніть у 10л води в великій каструлі, потім у цю воду додайте 15 підготовлених суцвіть бузини.

Крок 3

Залиште ємність за кімнатної температури, щоб розпочався процес бродіння. Не забудьте накрити її рушником. Перемішуйте квас декілька разів на день.
Вже через добу наш квас набуде дуже приємного лимонадного аромату.

Крок 4

Коли квас із бузини готовий, процідіть квас через марлю або сито від квітів.

Крок 5

Перелийте у пляшки так, щоб одна четверта ємності залишалася вільною.
Тримаючи пляшку здавленою, міцно закриваємо кришкою.

Крок 6

В горизонтальному положенні зберігаємо пляшки з квасом 2-3 дні в теплі, вони почнуть вирівнюватися - квас газується (можна вже вживати), потім переносимо в холодне місце.

Поради

Для початку зазначимо, що збирати квіти бузини варто в екологічно чистих місцях. Пам’ятайте, що зривати квіти біля доріг та промислових об’єктів дуже небезпечно і є ризик отруїтися.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.