Тосканський салат Panzanella з помідорами та хлібом

Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт

Про страву

Цей літній салат Panzanella – освіжаюча, тосканська страва, яку готують, коли помідори найкраще дозрівають, що часто буває ближче до кінця літа. Літній салат походить з «cucina povera» (або кухні бідних людей в Італії) і є прикладом того, як готувати сезонно і смачно, використовуючи скромні інгредієнти.
Інгредієнти

- 150 - гр
- 6 - ст. ложка
- 450 - гр
- 5 - гр
- 1 - шт
- 2 - ст. ложка
- 5 - гр
- 2 - шт
- 1 - шт
- 5 - шт
Приготування

Крок 1
Порвіть хліб на шматочки по 1-2 см, змішайте з однією столовою ложкою оливкової олії та підсмажте на сковороді до золотистого кольору. Зніміть з вогню та остудіть.

Крок 2
Тим часом наріжте помідори шматочками та покладіть їх у друшляк, поставлений над великою мискою. Приправте їх 1/2 чайної ложки солі, обережно перемішайте та залиште на 10-15 хвилин, щоб виділився сік. Збережіть томатний сік.

Крок 3
Тонко наріжте цибулю та покладіть її в невелику миску з червоним винним оцтом, щоб вона маринувалася 15 хвилин.
Наріжте огірки та відкладіть.
Крок 4
Приготуйте соус вінегрет: у велику миску з томатним соком додайте нарізану цибулю з оцтом, додайте оливкову олію та приправте рештою солі та свіжомеленим перцем.
Крок 5
Далі додайте підсмажений хліб та огірки. Злегка перемішайте, додайте помідори та моцарелу та перемішайте. Залиште приблизно на п'ять хвилин, поки хліб вбере вінегрет і трохи розм’якне.
Крок 6
Додайте кілька невеликих листочків базиліка та спробуйте салат. Якщо він здається сухим, збризніть ще трохи оливковою олією та обережно перемішайте. Дайте настоятися п’ять хвилин і подавайте.

Схожі рецепти
Тосканський салат Panzanella з помідорами та хлібом
1

Салат з полуницею, сиром фета та бальзамічним оцтом
1

Салат «Кобб»
1

Салат з курки та ананасів
1

Салат з курячою грудкою та корейською морквою
1

Відгуки
