Сангрія безалкогольна з гібіскусом і чебрецем
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Ця освіжаюча безалкогольна сангрія, наповнена балансом солодкого, гострого, терпкого та шипучого, ідеально підходить для літніх вечірок чи пізніх сніданків, особливо для тих, хто не вживає алкоголю. Основа — концентрат із сухих квітів гібіскуса, спецій, меду, цедри цитрусових і свіжого чебрецю.
Інгредієнти
- 1 - шт
- 1 - шт
- 6 - склянка
- 3 - шт
- 3 - ст. ложка
- 0.5 - ст. ложка
- 0.3 - ч. ложка
- 0.5 - ч. ложка
- 5 - гр
- 3 - шт
- 50 - гр
- 6 - шт
- 1 - шт
- 1 - склянка
Приготування
Крок 1
Приготуйте сироп з гібіскуса. За допомогою овочечистки зніміть 2 довгі смужки цедри з апельсина та цедру з усього лимона, залишивши якомога більше білої серцевини. Додайте апельсинову та лимонну цедру в середню каструлю, поставте на середній вогонь. У каструлю додайте воду, палички кориці, гілочки чебрецю, сушені квіти гібіскуса, мед, духмяний перець, гвоздику, горошини чорного перцю та сіль (за бажанням) і перемішайте, до поєднання.
Крок 2
Проваріть сироп. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до слабкого, щоб сироп кипів на повільному вогні, періодично помішуючи протягом 6 хвилин. Зніміть з вогню та дайте охолонути до кімнатної температури та настоюйте протягом 1 години.
Крок 3
Приготуйте ємніть. У глечик додайте 1 склянку апельсинового соку та скибочки апельсина та лимона. У мірну чашку для рідини вичавіть сік з апельсина. Встановіть дрібне сито на глечик і вилийте через нього апельсиновий сік, щоб видалити м’якоть або насіння. Потім вичавіть лимонний сік із цедрою в мірну чашку для рідини. 1 столову ложку лимонного соку і додайте його в глечик з апельсиновим соком.
Крок 4
Процідіть сироп. Перелийте охолоджений сироп через дрібне ситечко в глечик із соком. Тильною стороною ложки натисніть на спеції та смужки цедри, щоб вичавити максимум смаку. Викиньте тверді речовини.
Крок 5
Охолодити. Перемішайте, потім накрийте глечик і поставте в холодильник для охолодження на 2-4 години або навіть на ніч.
Крок 6
Подавайте. Розлийте в наповнені льодом келихи для вина та прикрасьте нарізаними на четвертинки скибочками апельсина, кружальцями лимона та маленькою гілочкою чебрецю, якщо бажаєте. Додайте трохи содової і перемішайте.
Поради
Якщо ви охолоджуєте сангрію на ніч, рекомендуємо тримати скибочки цитрусових окремо до 2-4 годин перед подачею. Це запобіжить гіркоті скибочок лимона.
Майте на увазі, що гібіскус може забруднити пористі або світлі поверхні.
Схожі рецепти
Глінтвейн класичний
1
Гарбузове латте зі спеціями
1
Детокс-напій з яблучним оцтом і куркумою
1
Куркума-латте або Золоте молоко (Golden Milk Turmeric Latte)
1
Гарбузово-морквяний сік
1