Пісний борщ з грибами та чорносливом

Пісний борщ з грибами та чорносливом
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-03-30

Про страву

info
time

1:30 г

portions

8 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Супи та бульйони
Назва страви:Борщ

Пісний борщ з грибами та чорносливом підійде як вегетеріанцят, так і людям, що додержуються посту. Чорнослив в рецепті додасть особливого смаку страві.

Інгредієнти

ingredients
8 порції
Для борщу:
  • 60 - гр
  • 3000 - мл
  • 1 - шт
  • 1 - шт
  • 2 - шт
  • 4 - шт
  • 0.3 - шт
  • 1 - ст. ложка
  • 1 - ст. ложка
  • 3 - ст. ложка
  • 3 - шт
  • 1 - ст. ложка
  • 3 - шт
  • 1 - ч. ложка
  • 10 - гр
  • 5 - гр
  • 5 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Гриби для пісного борщу ретельно промийте від піску, залийте 2 л холодної питної води, доведіть на середньому вогні до кипіння і варіть до м'якості, 30-40хв.
Гриби відкиньте на друшляк і потім наріжте смужками. Бульйон процідіть через 2 шари марлі.

Крок 2

Чорнослив ретельно промийте проточною водою та помістіть у невелику каструлю. Залийте 500 мл води та додайте цукор. Поставте на вогонь та варіть до м'якості 10 хвилин.

Крок 3

Моркву та цибулю для пісного борщу очистіть, цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці або тонко поріжте соломкою.
Буряк для борщу очистіть, натріть на тертці або тонко наріжте соломкою. Картопля очистіть та наріжте середніми кубиками. Капусту дуже тонко нашаткуйте.

Крок 4

Поставте на середній вогонь дві сковороди з товстим дном: менше та більше. В обидві налийте трохи олії. У меншу сковороду покладіть цибулю і моркву, обсмажуйте, помішуючи, до золотистого кольору, 10 хв. У сковороду більше покладіть буряк для борщу, відразу ж полийте оцтом, додайте цукор, томатне пюре і борошно. Обсмажуйте, помішуючи, 5 хв. Влийте трохи грибного бульйону, тушкуйте ще 5 хв.

Крок 5

Доведіть грибний бульйон до кипіння, покладіть картоплю, доведіть ще раз до кипіння, посоліть, варіть 10 хв. Покладіть капусту та варіть 5 хв.

Крок 6

Додайте тушкований буряк, цибулю з морквою і петрушкою, чорнослив. Посоліть поперчіть і варіть 15 хвилин на слабкому вогні.

Крок 7

Дайте пісному борщу з грибами настоятися під кришкою на плиті 15 хв.

Крок 8

На останньому етапі разом із петрушкою в пісний борщ із грибами можна додати часник, регулюючи кількість на власний смак.

Крок 9

Замість картоплі до такого борщу з чорносливом можна додати і консервовану квасолю — червону або білу, у власному соку або томатній заливці. Вибирайте на власний розсуд!

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.