Борщ український

Борщ український
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-04-08

Про страву

info
time

1:30 г

portions

8 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Супи та бульйони
Назва страви:Борщ

Борщ офіційно визнано стравою української кухні. 1 липня 2022р. ЮНЕСКО вніс український борщ до переліку об'єктів нематеріальної культурної спадщини, яка потребує охорони.

Інгредієнти

ingredients
8 порції
Для бульйону:
  • 400 - гр
  • 1 - шт
  • 1 - шт
  • 2000 - мл
Для зажарки:
  • 250 - гр
  • 1 - склянка
  • 1 - ст. ложка
  • 1 - ст. ложка
  • 1 - шт
  • 1 - шт
  • 1 - ст. ложка
Для борщу:
  • 3 - шт
  • 400 - гр
  • 2 - шт
  • 20 - гр
  • 2 - ст. ложка
  • 2 - гр
  • 2 - шт
  • 5 - шт
  • 2 - шт

Приготування

steps

Крок 1

М'ясо залити 1.5-2 в каструлі 2л води. В бульйон додайте корінь петрушки, цибулю порей. Поставте на вогонь. Перед закипанням знімайте піну. Як тільки бульйон закипить, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні годину-півтори.Варене м'ясо нарізати порціями, бульйон процідити.

Крок 2

Для зажарки буряк потерти на терці, посолити, побризкати оцтом, перемішати, покласти в сковорідку, додати жир, знятий з бульйону, томат, цукор і тушкувати до готовності. Цибулю і моркву нашаткувати соломкою і злегка обсмажити в олії.

Крок 3

У проціджений бульйон покласти нарізану кубиками картоплю, довести до кипіння, додати нарізану свіжу капусту і варити 10-15 хвилин.

Крок 4

Покласти в бульйон тушкований буряк, обсмажену з цибулею моркву, чорний і душистий перець, лавровий лист, підсмажене і розведене бульйоном борошно. Дати покипіти 5 хв, заправити товченим із листям петрушки і часником салом, довести до кипіння і дати настоятися протягом півгодини.

Поради

Подавайте з часником та сметаною.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.