Сухий бісквіт
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Сухий бісквіт має свою назву через те, що готується без олії та підіймається завдяки бульбашкам повітря, які попадають в тісто в процесі збивання яєць. Під час нагрівання повітря розширюється і тісто підіймається.
Інгредієнти
- 3 - шт
- 2 - гр
- 75 - гр
- 75 - гр
- 10 - гр
Приготування
Крок 1
Розігрійте електричну духовку до 180С, газову - до 160С.
Змажте олією чи вершковим маслов роз'ємну форму для випікання діаметром 18см, застеліть пергаментом, змажте пергамент маслот та посипте цукром чи мукою.
Крок 2
Покладіть в миску яйця з цукром і збивайте до отримання пишної маси.
Крок 3
Додайте просіяне борошно і сіль, обережними рухами перемішуючи тісто великою металевою ложною чи лопаткою.
Крок 4
Вилийте масу в форму та випікайте 30 хв або поки тісто не почне відставати від стінок і не буди пружинитися від кінчиків пальців при натисканні. Дістаньте з духовки, залиште в формі на 5хв, далі переверніть на решітку і остудіть.
Поради
Ви можете вирізать з пергаменту полосу для бортиків форми. Після випікання воно легко відділяється від бісквіту.
Схожі рецепти
Торт "П'яна вишня"
1
Женуаз генуезький бісквіт
1
Сухий бісквіт
2
Блинний торт Шоколадний
2
Торт Наполеон класичний з заварним кремом
2