Торт Наполеон класичний з заварним кремом

Торт Наполеон класичний з заварним кремом
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-03-31

Про страву

info
time

2:30 г

portions

16 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Торти
Назва страви:Торт Наполеон

Торт «Наполеон» - один з найпопулярніших тортів в Україні та інших країнах пострадянського простору. У Франції та Італії аналогічний торт називається мільфей. У США - Napoleon, у Великій Британії - Vanilla slice або Cream slice. В Угорщині - Királyi francia krémes («французький королівський кремовий»). Цей торт потрібно приготувати заздалегідь, оскільки він повинен постояти в холодильнику 24 години. Тож найкращий спосіб — зробити це на день наперед.

Інгредієнти

ingredients
16 порції
Листкове тісто:
  • 3 - склянка
  • 400 - гр
  • 2 - шт
  • 150 - мл
  • 1 - гр
  • 1 - ст. ложка
Заварний крем:
  • 3 - шт
  • 200 - гр
  • 1.5 - ст. ложка
  • 1 - ст. ложка
  • 750 - мл
  • 225 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Поставте масло на 15 хвилин в морозилку. Вбийте яйце в чашку.

Крок 2

У середній мисці виделкою злегка перемішайте разом борошно та сіль.

Крок 3

У борошно натерти вершкове масло, замість терки можна використовувати блендер.

Крок 4

Змішайте масло і борошно, поки суміш не стане схожою на крупні крихти.

Крок 5

Потроху додайте в суміш холодну воду і яйце.

Крок 6

Руками замісіть тісто; не розминайте занадто багато.

Крок 7

Сформуйте з тіста кулю, накрийте його поліетиленом і поставте в холодильник для охолодження приблизно на 30 хвилин.
Поки тісто остигає, приготуйте заварний крем.

Крок 8

Яєчні жовтки відокремте і дуже добре перемішайте з цукром в каструлі.

Крок 9

Додати борошно і крохмаль, добре перемішайте. Додайте 1 склянку холодного молока, дуже добре перемішайте. Слідкуйте, щоб не було грудок.

Крок 10

Поставте каструлю на слабкий вогонь. Поки вона нагрівається, дуже повільно додайте решту молока, постійно помішуючи.

Крок 11

Варіть суміш, постійно помішуючи (щоб не було грудок), поки вона не стане густішою. Готуйте ще 2-3 хвилини.

Крок 12

Зніміть з вогню та дайте охолонути протягом 15–20 хвилин, потім додайте вершкове масло та перемішайте, коли воно розтане. Відкладіть.

Крок 13

Розділіть тісто на 10 шматочків, сформуйте невеликі кульки і знову приберіть їх у холодильник.

Крок 14

Розігрійте духовку до 190 C. Встановіть решітку посередині.

Крок 15

Дістаньте один шматок тіста з холодильника, розкачайте його на великому аркуші пергаментного паперу в дуже тонкий корж приблизно 25-30 см в діаметрі.

Крок 16

Покладіть зверху тарілку діаметром 20 см і виріжте коло. Відрізаний шматок не забираємо – ми його випечемо разом з основним кружечком і використаємо потім.

Крок 17

Щоб тісто під час запікання не надувалося, проколіть його виделкою.

Крок 18

Покладіть пергаментний папір з тістом прямо в духовку на решітку. Випікайте 6-7 хвилин або поки верх не стане золотистим. Тісто легко підгорає, тому стежте за кольором! Там, де товщина тонша, колір може бути трохи коричневим, і це нормально.

Крок 19

Коли перший шар буде готовий, дістаньте його з духовки, покладіть на тарілку центральне коло, а відрізані шматочки – в окрему миску. Ви можете повторно використати папір, щоб розкачати та випікати наступний шар тіста.

Крок 20

Повторіть кроки 15-19 для решти тіста.

Крок 21

Покладіть усі запечені відрізані шматочки скоринки та один кружечок (шматок, який погано вийшов, пошкоджений, зламаний або темніший за інші шматочки) у зіп пакет, закрийте його (видавіть повітря) і за допомогою качалки кілька разів прокотіть його по пакету, щоб вийшла дрібна крихта.

Крок 22

Покладіть один корж на форму для торта і щедро змастіть його верх заварним кремом.
Повторюйте, доки всі шари не будуть укладені, щоб виготовити торт.

Крок 23

Посипте крихтами верхній шар торта і боки. Дайте торту постояти в холодильнику 24 години.

Крок 24

Наступного дня заваріть чашку чаю та насолоджуйтесь найсмачнішим тортом Наполеон!

Торт Наполеон класичний з заварним кремом

Поради

Для цінителей солодкого - в заварному кремі вершкове масло можна замінити згущеним молоком.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.