Пляцок "Веселий батяр"
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Львівські пляцки — традиційна і дуже популярна святкова випічка на заході України.
Інгредієнти
- 6 - шт
- 70 - гр
- 70 - гр
- 60 - гр
- 4 - гр
- 180 - гр
- 300 - гр
- 6 - шт
- 500 - мл
- 150 - гр
- 20 - гр
- 38 - гр
- 350 - гр
- 120 - мл
- 30 - мл
- 150 - гр
- 75 - мл
- 20 - гр
- 100 - гр
Приготування
Крок 1
Корж:
Збити білки з цукром до стійкої піни. Вмішати кокосову стружку, мак і горіх и.
Випікати при 180*С приблизно 25 хв.
Крок 2
Крем: із молока, крохмалю, цукру, ванільного цукру та жовтків.
Усе збити вінчиком до однорідності та, помішуючи, заварити.
Охолодити. Збити з маслом до пухкості. Розділити на 4 частини. Однією частиною змастити корж.
Каву перемішати з коньяком. Кожен крекер опускати на 1-2 секунди у цю суміш і викладати на крем в один шар. Згори змастити другою частиною кр5му. Повторити ці шари ще два рази.
Крок 3
Родзинки проварити 5 хвилин у вині. Остудити, розкласти на верхній шар крему і втиснути злегка у нього.
Шоколад розтопити з 35 мл вина і змастити родзинки згори.
Схожі рецепти
Торт "П'яна вишня"
1
Женуаз генуезький бісквіт
1
Сухий бісквіт
2
Блинний торт Шоколадний
2
Торт Наполеон класичний з заварним кремом
2