Деруни класичні

Деруни класичні
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-04-14

Про страву

info
time

30 хв

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Основні страви
Назва страви:Деруни

У різних країнах картопляні деруни їдять під різними назвами і з різними варіаціями. В Україні деруни також називають "терчанки", "тертюхи" , "деруни", "драчанки". Поляки називають його "placki ziemniaczane". У Чехії схожий млинець називається брамборачками (bramborák). Словаки називають його "emiaková placka". Євреї їдять латкес (левівот). У литовців також популярні seperin, didžukuliai. У Німеччині є Kartoffelpuffer, Kartoffelpfannkuchen, Kartoffelplätzchen, Reibekuchen і Reibeplätzchen. Румуни називають його Totinei. Шведи називають його raggmunk або rårakor. Швейцарці називають його resti. У США їх називають Hash brown чи Potato pancakes.. В Ірландії їх називають боксті.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Для дерунів:
  • 3 - шт
  • 0.5 - шт
  • 0.8 - ч. ложка
  • 3 - гр
  • 1 - шт
  • 30 - мл
  • 50 - гр
  • 2 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Картоплю помити, почистити і крупно натерти.

Деруни класичні

Крок 2

Помістіть натерту картоплю в чисту кухонну серветку або марлю і вичавіть якомога більше рідини в миску.

Крок 3

Поверх картоплі натріть цибулю. Додайте сіль, перець, мускатний горіх і яйце. Ретельно перемішати.

Крок 4

Нагрійте олію на середньому вогні у великій сковороді, бажано з антипригарним покриттям, доки вона не почне шумитися.

Крок 5

Опустіть приблизно 1 ст. л картопляної суміші в гарячу олію і розрівняйте тильною стороною ложки. Смажте 4-5 хвилин з кожного боку або до золотисто-коричневого кольору.

Крок 6

Обсушіть на паперових рушниках і подавайте гарячими при бажанні зі сметаною, шкварками, грибами. За бажанням прикрасьте петрушкою.

Поради

Якщо ви готуєте кілька партій картопляних млинців, не складайте їх один на одного після того, як вони посмажаться; вони розмокнуть і втратять свою хрустку скоринку. Осушивши паперовими рушниками, помістіть деруни на решітку для охолодження над деком і підсушіть в духовці при низькій температурі.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.