Чебуреки з м'ясом

Чебуреки з м'ясом
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-04-14

Про страву

info
time

1:30 г

portions

32 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Основні страви
Назва страви:Чебуреки

Чебуреки з м'ясом це страва кримськотатарської кухні. Головний секрет смачних чебуреків - це соковита начинка.

Інгредієнти

ingredients
32 порції
Для тіста:
  • 1000 - гр
  • 320 - мл
  • 1 - ст. ложка
  • 1 - шт
  • 2 - ст. ложка
  • 0.5 - ч. ложка
Для фаршу:
  • 700 - гр
  • 350 - гр
  • 0.5 - склянка
  • 2 - гр
  • 2 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Закип'ятити воду з сіллю та олією (масло надає готовим чебурекам характерної "бульбашковості").

Крок 2

Відразу заварити в ній 1/2 склянки борошна, намагаючись розмішати грудки, і дати охолонути (заварювання частини борошна робить тісто м'яким та пластичним).

Крок 3

Додати яйце та горілку (можна без горілки) перемішати (яйце підвищує "бульбашковість" і міцність тіста, дещо знижуючи пластичність і м'якість). Поступово додаючи решту борошна, вимісити тісто. Тісто не повинно липнути до рук, якщо липне додати ще трохи борошна. Дати настоятися щонайменше 1 годину. У процесі вистоювання 1 раз обім'яти.

Крок 4

М'ясо пропустити через м'ясорубку. Пропустити і цибулю через м'ясорубку, додати сіль, спеції. Або ви можете взяти будь-який фарш, гарно смакує суміш свиними та яловичини з салом.

Крок 5

Додати 0.5–1.0 склянки води або 1 склянку кефіру, який крім смакових забарвлень, має чудову властивість зв'язувати сирий фарш (фарш не розтікається) і віддавати рідину в готовий продукт. Все добре перемішати.

Крок 6

Розділіть тісто на кульки розміром з м'ячик для настільного тенісу, розкотіть в круг завтовшки 1 мм. Розрівняйте фарш (трохи більше, ніж тіста) по одній половині коржика, накрийте другою половиною і придавіть краї, видавлюючи повітря (інакше сильно розпухатимуть). Прокатайте по краю спеціальною машинкою або краєм блюдця і проконтролюйте, щоб на шві не було дірки або щілин.

Крок 7

У каструлю налити на 2-3 см рослинної олії, і почекавши доки масло добре нагріється, смажити з 2 сторін на середньому вогні, не накриваючи кришкою, до золотаво-коричневого кольору. Можна також просто посмажити на сковороді з меншою кількістю олії. Після смаження розмір чебуреку буде із середню долоню.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.