Паска з апельсиновою цедрою

Паска з апельсиновою цедрою
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-03-23

Про страву

info
time

1:30 г

portions

4 порції

😐

Середньо готувати

Категорія страви:Випічка
Назва страви:Паска

Паска за рецептом виходить високою, ароматною та неймовірно м'якою. Щоб вона виглядала оригінально, до глазурі можна додати трохи харчових барвників.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Для Паски:
  • 180 - мл
  • 20 - гр
  • 110 - гр
  • 500 - гр
  • 2 - шт
  • 1 - шт
  • 1 - ч. ложка
  • 10 - гр
  • 80 - гр
  • 0.5 - шт
  • 1 - ст. ложка
  • 50 - гр
  • 50 - гр
Для Глазурі:
  • 1 - шт
  • 100 - гр
  • 2 - ст. ложка
  • 1 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Змішайте тепле молоко, дріжджі, чайну ложку цукру та 80-100 г борошна. Накрийте та залиште в теплі на 20 хвилин.

Крок 2

Міксером збийте два яйця і один жовток з сіллю, звичайним і ванільним цукром.

Крок 3

Додайте розм'якшене масло, борошно, зняту з апельсина цедру і дріжджову суміш. Перемішайте все, а потім замісіть м'яке тісто.

Тісто слід вимішувати до утворення клітковини, так званого "глютенового вікна" приблизно 10 хв.

Крок 4

Скачайте тісто в кулю, покладіть у змащену олією глибоку миску, накрийте і на півтори години залиште в теплі.

Крок 5

Обоминайте тісто, додайте в нього цукати, сік половини апельсину і трохи вимісіть, щоб розподілити.

Крок 6

Розділіть тісто на частини, надайте форму і викладіть у форми для пасок, щоб воно займало не більше ⅓ об'єму. Накрийте серветкою та залиште на годину.

Крок 7

Випікайте паски приблизно 30–40 хвилин за температури 180 °С. Готовність перевіряйте зубочисткою чи шпажкою. Остудіть.

Крок 8

Білок охолодіть і почніть збивати міксером. Частками засипайте цукрову пудру та продовжуйте збивати.

Крок 9

Додайте лимонний сік і продовжуйте збивати, щоб вийшла нерідка тягуча маса.
Якщо глазур вийде занадто рідкою, додайте ще трохи цукрової пудри.

Нанесіть глазур на паски і прикрасьте великодним декором.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.