Паска класична

Паска класична
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-04-08

Про страву

info
time

1:30 г

portions

5 порції

😐

Середня складність

Категорія страви:Випічка
Назва страви:Паска

Рецепт паски у кожної господині свій. За класикою паски випікаються зі здобного опарного дріжжового тіста та прикрашаються білковою глазур'ю.

Інгредієнти

ingredients
5 порції
Для здобного опарного дріжжового тіста:
  • 2 - склянка
  • 150 - мл
  • 3 - шт
  • 50 - гр
  • 3 - ст. ложка
  • 2 - гр
Начинка з цукатів:
  • 50 - гр
  • 50 - гр
  • 50 - гр
  • 5 - гр
Пропитка:
  • 50 - гр
  • 200 - гр
  • 100 - гр
  • 2 - ст. ложка
Глазур:
  • 3 - шт
  • 100 - гр
  • 50 - гр
  • 1 - ч. ложка

Приготування

steps

Крок 1

Для опари: 1 склянку та 100мл теплого молока з дріжджами перемішати до отримання однорідної маси. Потім опару посипати борошном, помістити в посуд із кришкою і витримати 2,5 - 3 год для шумування під накриттям в теплому місці з температурою 35-40 С. Коли опара збільшиться в 2 -2,5 рази, почне опадати і тріскатися, додати ще 1 склянку борошна, 3 яйця, 50 гр молока, 1/2 ч л солі.

Крок 2

Перемішувати тісто 7 хвилин, після чого увести 50г розтопленого вершкового масла і попередньо замочені цукати. Продовжувати заміс, поки тісто не стане однорідним, яке легко відокремлюється від стінок.

Крок 3

Сформуйте з тіста кулю та залиште на 3-4,5 год в теплому місці з температурою 35-40 С, поки його об'єм не збільшиться в 1,5 рази. Під час відстоювання тіста бажано 1-3 рази обім'яти його, щоб видалити надлишки вуглекислого газу.

Крок 4

Укласти тісто з змащені олією форми для випікання пасок і відставити в тепле місце на 1,5год, поки об'єм тіста не збільшиться у 2 - 2,5 рази. Змазати вироби зверху збитим із молоком яйцем і випікати в духовці при температурі 180-200 С протягом 60 -70 хв.

Крок 5

Через 10 хвилин після випікання викласти із форм, просочити фруктовим сиропом із вином та відставити.
Для пропитки в сотейник викласти ягоди, цукор, лимонний сік та цедру по бажанню, додати червоне вино та варини на середньому вогні 7-12 хв.

Крок 6

Для приготування глазурі збийте білки з цукровою пудрою та лимонним соком. Прикрасьте паски глазур'ю та за бажанням фісташками.

Поради

Перед випіканням і протягом перших 10-15 хвилин теплової обробки піхирці всередині тіста лопаються від найменшого струсу або перепаду температури.

Жовтки і білки бажано вводити в тісто окремо. Спочатку ввести перетерті з цукром жовтки, а збиті зі щіпкою солі білки - наприкінці готування тіста.

Перед випічкою паски можна посипати мигдальними пластівцями.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.