Одеські налисники або Пальчики

Одеські налисники або Пальчики
7

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-03-05

Про страву

info
time

1:00 г

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Десерти
Назва страви:Млинці

Одеські налисники відрізняються від звичайних налисників розміром - вони в 4 рази менші за традиційні. Звідси й назва "Пальчики", адже розмір налисница схожий розміром на пальці. Особливістю Пальчиків є запікання в духовці, це надає особливого томленого смаку страві.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Приготування налисників:
  • 500 - мл
  • 5 - шт
  • 250 - гр
  • 2 - гр
  • 4 - ст. ложка
  • 20 - гр
Приготування начинки:
  • 500 - гр
  • 4 - ст. ложка
  • 1 - шт
  • 1 - уп
  • 60 - гр
  • 100 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Для приготування млинців в глибокій мисці розтираємо яйця, борошно, сметану та цукор, до розчинення.

Крок 2

Додаємо молоко та перемішуємо. У нас має вийти рідке однорідне тісто без грудок.

Крок 3

Додаємо рослинну олію й залишаємо в приміщенні кімнатної температури на 30-40 хвилин для формування клейковини.

Крок 4

На гарячій скоровідці випікаємо млинці. Готові млинці розрізаємо на 4 частини.

Recipe Main IMG

Крок 5

Для приготування начинки протираємо сир через сито. Розтираємо його з цукром, ванльним цукром та яйцем в однорідну гладку масу та дадаємо вимиті, попередньо відпарені родзинки.

Крок 6

Викладаємо на четвертинки млинців по чайній ложці сирної начинки та завертаємо. Всі налисники викладуємо у змащену вершкоим маслом форму для запікання.

Крок 7

Млинці посипаємо цукром і викладаємо шматочки вершковога масла, потім викладаємо новий шар млинців і повторюємо посипати цукром. Накриваєм форму фольгою і запікаємо в духовці 50 хвилин при температурі 130°С, щоб млинці томилися. Масло з цукром повинні розтопитися, а нижній шар млинців - зарум'янитися до гарної скориночки.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.