Тонкі млинці (налисники) на молоці

Тонкі млинці (налисники) на молоці
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-03-05

Про страву

info
time

1:00 г

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Десерти
Назва страви:Млинці

Слово «млинець» (прасл. *mlinъ) пов'язане з *melti («молоти») і означає «корж з меленого борошна». Млинці різних народів: мордовські пачат, болгарські палачинки, угорсько-закарпатські палачинти, польські налесники, українсько-білоруські налисники, монгольські гамбір, індійські доса, ефіопські інджери. Чим рідкіше тісто, тим тонше виходитимуть млинці. Ажурний варіант, в дірочки, вийдуть, якщо частину молока з рецепту додати в тісто трохи гарячим. Перед тим, як випікати перший млинець, слід добре розігріти сковороду. Млинець готовий, коли він починає зарум'янюватися до хрустких країв.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Інгредієнти:
  • 400 - гр
  • 2 - ст. ложка
  • 5 - шт
  • 1000 - мл
  • 2 - гр
  • 2 - ст. ложка

Приготування

steps

Крок 1

У глибокій мисці змішати яйця, цукор та сіль. Перемішайте вінчиком до розчинення цукру.

Крок 2

Влийте половину молока. Перемішайте вінчиком.

Крок 3

Просійте борошно через дрібне сито. Перемішайте вінчиком до однорідності.

Крок 4

Молоко, що залишилося, можна підігріти та додати до суміші. Завдяки такому двоетапному введенню молока в тісті не утворюватимуться грудочки.

Крок 5

Влийте 1 ст. ложку олії і перемішайте.

Тісто вийде рідким, однорідним, без грудочок. Дайте йому постояти 15-20 хвилин - так з борошна виділиться клейковина, і млинці не розірвуться.

Крок 6

На максимальному вогні добре розігрійте сковорідку і змастіть її олією. Смажте млинець на максимальному вогні близько 30 секунд.

Готовий млинець зніміть на тарілку і накрийте кришкою, щоб млинці залишалися м'якими і теплими.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.