Тонкі млинці (налисники) на молоці
Сподобався?
В обране
Опублікував рецепт
Про страву
Слово «млинець» (прасл. *mlinъ) пов'язане з *melti («молоти») і означає «корж з меленого борошна». Млинці різних народів: мордовські пачат, болгарські палачинки, угорсько-закарпатські палачинти, польські налесники, українсько-білоруські налисники, монгольські гамбір, індійські доса, ефіопські інджери. Чим рідкіше тісто, тим тонше виходитимуть млинці. Ажурний варіант, в дірочки, вийдуть, якщо частину молока з рецепту додати в тісто трохи гарячим. Перед тим, як випікати перший млинець, слід добре розігріти сковороду. Млинець готовий, коли він починає зарум'янюватися до хрустких країв.
Інгредієнти
- 400 - гр
- 2 - ст. ложка
- 5 - шт
- 1000 - мл
- 2 - гр
- 2 - ст. ложка
Приготування
Крок 1
У глибокій мисці змішати яйця, цукор та сіль. Перемішайте вінчиком до розчинення цукру.
Крок 2
Влийте половину молока. Перемішайте вінчиком.
Крок 3
Просійте борошно через дрібне сито. Перемішайте вінчиком до однорідності.
Крок 4
Молоко, що залишилося, можна підігріти та додати до суміші. Завдяки такому двоетапному введенню молока в тісті не утворюватимуться грудочки.
Крок 5
Влийте 1 ст. ложку олії і перемішайте.
Тісто вийде рідким, однорідним, без грудочок. Дайте йому постояти 15-20 хвилин - так з борошна виділиться клейковина, і млинці не розірвуться.
Крок 6
На максимальному вогні добре розігрійте сковорідку і змастіть її олією. Смажте млинець на максимальному вогні близько 30 секунд.
Готовий млинець зніміть на тарілку і накрийте кришкою, щоб млинці залишалися м'якими і теплими.
Схожі рецепти
Сирна паска Рафаелло Вишня
1
Сирна паска з шоколадом і фісташками
1
Сирна паска "Три шоколаду"
1
Паска сирна класична шоколадна
1
Сирні пончики
1