Тірамісу класичний - найкращий рецепт

Тірамісу класичний - найкращий рецепт
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-03-31

Про страву

info
time

1:00 г

portions

12 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Десерти
Назва страви:Тірамісу

Тірамісу — це незмінний італійський десерт без випічки, який поєднує в собі печиво савоярді, змочене в еспресо, і кремовий злегка підсолоджений крем з маскарпоне. Цей рецепт із книги "Happiness is Baking" Maida Heatter.

Інгредієнти

ingredients
12 порції
Тірамісу:
  • 300 - мл
  • 6 - ст. ложка
  • 45 - шт
  • 4 - шт
  • 450 - гр
  • 100 - гр
  • 480 - мл
  • 0.5 - ч. ложка
  • 0.1 - гр
  • 50 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Вам потрібне велике деко розміром 25 × 35 см.
Змішайте еспресо та коньяк чи ром разом у неглибокій мисці. По черзі швидко занурте кожну сторону савоярді в суміш з еспресо. Розкладіть змочені савоярді у форму для випічки, щоб вийшов суцільний шар. Якщо потрібно, виріжте кілька савоярді, щоб заповнити будь-які порожні місця. Залиште еспресо-суміш і савоярді для іншого шару.

Крок 2

Почніть приготування крему з маскарпоне: за допомогою ручного або стаціонарного міксеру збийте маскарпоне та ром разом на середній швидкості у великій мисці протягом кількох секунд, до поєднання. Не перебийте. Відкладіть.

Крок 3

Приготуйте парову баню для яєчних жовтків: якщо у вас є пароварка, використовуйте її на цьому кроці. Поставте жароміцну миску над маленькою каструлею з киплячою водою на середньому вогні. Не дозволяйте воді торкатися дна миски. Вінчиком збийте яєчні жовтки та 1/4 склянки (50 г) цукрового піску до легкої піни приблизно 5 хвилин. Зніміть з вогню і відразу ж влийте в маскарпоне. Збивайте на середній швидкості до однорідності.

Крок 4

Збийте жирні вершки: за допомогою ручного або стаціонарного міксера збийте жирні вершки та ванільний екстракт разом на середній-високій швидкості до середнього піку, приблизно 3 хвилини. Додайте збиті вершки до маскарпоне.

Крок 5

Рівномірно розподіліть половину крему з маскарпоне на нижній шар савоярді. Кондитерський шпатель допоможе акуратно та рівномірно розподілити його.

Крок 6

Занурте решту савоярді у суміш еспресо, що залишилася, і викладіть одну за одною на шар маскарпоне. Обережно притисніть кожну, щоб вони були красивими та компактними. За допомогою кондитерського шпателю рівномірно розподіліть залишки маскарпоне зверху. Якщо ви використовуєте досить велику та високу ємність, все має поміститися. Поставте в холодильник без кришки на 2-3 години.

Тірамісу класичний - найкращий рецепт

Крок 7

Після пари годин у холодильнику просійте щільний шар какао-порошку по всьому верху. Накрийте поліетиленовою плівкою або алюмінієвою фольгою, а потім поставте в холодильник ще принаймні на 8-9 годин і до 1 дня.

Крок 8

Гострим ножем розріжте охолоджене тірамісу на порції. Протирайте ніж між надрізами.
Накрийте залишки тірамісу та зберігайте в холодильнику до 3 днів.

Тірамісу класичний - найкращий рецепт

Поради

Безалкогольна версія: замініть ром молоком.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.