Пахлава з тіста філо

Пахлава з тіста філо
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-03-05

Про страву

info
time

1:00 г

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Кухня:Турецька
Категорія страви:Десерти

Пахлава - це багатошаровий філо-десерт, начинений волоськими горіхами, политий вершковим маслом і просочений сиропом. Домашня пахлава є традиційним десертом не лише в Середземномор’ї, але й у більшості балканських країн і кількох країнах Близького Сходу. Домашня пахлава має так багато шарів філо, десь від 40 до 60, але в особливих випадках навіть більше. Випікаючи при високій температурі, ви ризикуєте спалити верхні шари і не пропекти середні. Якщо ви випікаєте його при дуже низьких температурах, то тепло може не досягти середніх шарів, і вони розмокнуть, коли ви полиєте сиропом форму для запікання. Пахлаву перед випіканням потрібно нарізати, щоб не розкришити пласти після запікання. Форма для випікання – виберіть кругле глибоке деко для домашнього філо та прямокутне для заморожених шарів. Сироп – полийте холодним сиропом гарячу пахлаву або гарячим сиропом охолоджену пахлаву. Таким чином філо вбере сироп і не розмокне. Зберігання – традиційно можна зберігати пахлаву при кімнатній температурі, накривши кришкою кілька днів, а потім у холодильнику ще тиждень.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Приготування пахлави::
  • 450 - гр
  • 1 - уп
  • 1 - уп
  • 0.3 - склянка
  • 1 - шт
Приготування сиропу::
  • 1 - склянка
  • 1 - склянка
  • 0.5 - склянка
  • 2 - ст. ложка
  • 1 - шт
  • 100 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Розморозьте тісто: розморозьте тісто філо відповідно до вказівок виробника (це може зайняти ніч).

Крок 2

Розігрійте духовку та підготуйте деко: Розігрійте духовку до 180°C. Злегка змастіть форму.

Крок 3

Зробіть начинку, розтопіть масло та приготуйте тісто: у кухонному комбайні подрібніть горіхи, поки вони не будуть дрібно подрібнені. Змішайте з цукром, корицею та гвоздикою. В окремій мисці розтопіть масло. Розкачайте листи філо та розріжте, щоб листи помістилися в формі для випікання.

Крок 4

Зберіть перший шар: помістіть лист тіста філо в форму. За допомогою кондитерського пензлика змастіть лист філо розтопленим маслом. Повторіть ще 7 разів, поки не стане 8 листів, кожен лист «розфарбуйте» вершковим маслом.

Крок 5

Додайте начинку та продовжуйте викладати шарами: Ложкою викладіть тонкий шар горіхової суміші. Накрийте ще двома листами філо, змастивши кожен маслом. Продовжуйте повторювати горіхову суміш і два змащені вершковим маслом листи філо, доки горіхова суміш не буде використана. Товщина верхнього шару повинна складати 8 листів філо, кожен аркуш окремо змащений маслом. Не хвилюйтеся, якщо листи трохи помнуться, це лише додасть більше текстури.

Крок 6

Надріжте, а потім випікайте: Гострим ножем розріжте на квадрати однакового розміру. Випікайте при температурі 180°С протягом 30-35 хвилин або до легкого золотисто-коричневого кольору, поки краї стануть злегка хрусткими.

Крок 7

Приготуйте сироп: під час випікання приготуйте сироп. Змішайте паличку кориці, цукор, лимонний сік, мед і воду в каструлі. Доведіть до кипіння, потім зменшіть до середнього слабкого вогню і дайте проваритися 7 хвилин та трохи загуснути. Вийміть паличку кориці і дайте охолонути.

Крок 8

Вилийте сироп на гарячу пахлаву: вилийте охолоджений сироп на гарячу пахлаву та дайте охолонути без кришки принаймні 4 години. Прикрасьте дрібно подрібненими фісташками за бажанням.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.